BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

TUI annuleert alle pakketreizen naar Rhodos tot en met aanstaande vrijdag 28 juli

Tui Reisorganisator TUI annuleert alle pakketreizen naar het Griekse eiland Rhodos gezien in het door bosbranden getroffen gebied in het zuiden van Rhodos op dit moment geen vakantiegangers kunnen verblijven.  Ook Sunweb nam het besluit om alle vluchten tot morgen door de hevige bosbranden daar te annuleren.  De organisatie evacueerde tot op heden reeds in totaal 242 mensen, onder wie 90 Belgen. De regie van deze actie lag volgens Sunweb volledig in de handen van de lokale autoriteiten. Gezien reeds doorsijpelde dat de evacuatie ter plekke in echte chaos verloopt werd besloten door de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken om een medewerker richting Rhodos te sturen. “Met deze beslissing willen we ter plekke bijstand verlenen aan de Belgen die aanwezig zijn in de door de bosbranden getroffen gebieden”, klinkt het bij Buitenlandse Zaken.  “Het is nog niet bekend wanneer de hotels op Rhodos zullen heropend worden.”, legt Piet Demeyere, Head of External Communication TUI Belgium uit, “Het overgrote deel van de TUI Belgium gasten verblijft in het noorden van Rhodos, waar de hotels nog gewoon geopend zijn. De water- en elektriciteitsvoorziening zijn redelijk onstabiel op het eiland en een aantal wegen is afgesloten, want de bosbranden zijn nog niet gedoofd.  Gezien deze onzekere situatie en omdat TUI ter plaatse niet de service kan bieden die de reizigers mogen verwachten, heeft TUI daarom besloten om tot en met vrijdag 28 juli alle pakketreizen naar Rhodos te annuleren.  Alle betrokken reizigers ontvangen hierover een persoonlijk bericht. TUI wil hen daarbij ook maximaal tegemoetkomen en, indien gewenst, een alternatieve vakantie voorstellen.”, aldus de woordvoerder van Tui.  De situatie ter plaatse wordt door TUI op de voet gevolgd. De vluchten worden wel nog uitgevoerd op de geplande data om de reizigers ter plaatse op te halen en terug naar België te brengen. “Alle gecontacteerde Belgen zijn veilig en wie in nood is kan rekenen op consulaire bijstand”, legt de woordvoerder van  Buitenlandse Zaken uit, “De FOD Buitenlandse Zaken blijft volledig gemobiliseerd, in overleg met de Griekse autoriteiten en de betrokken touroperators.”  Wie vragen heeft over de situatie ter plaatse kan contact opnemen met de Belgische ambassade in Athene, die te bereiken is op het noodnummer +30 694 523 50 55 of de FOD Buitenlandse Zaken in Brussel op het nummer +32 2 501 8 1 11.      

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Tui

TUI Belgium op zoek naar 360 nieuwe medewerkers

OOSTENDE/ZAVENTEM – TUI Belgium, de grootste reisorganisatie van het land, is op zoek naar 360 nieuwe collega’s op verschillende departementen: stewards(essen) voor de luchtvaartmaatschappij, studenten