BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

“SET-JETTING” Of hoe de Belg een reisbestemming kiest die hij via een film ontdekte

OOSTENDE – “Set-jetting”, een woordspeling op “jet-setting” en “set”, is de nieuwe reistrend waarbij men plaatsen wil gaan bezoeken waar spectaculaire filmscenes werden opgenomen. TUI, de grootste touroperator van het land, merkt dat veel Belgen beïnvloed worden door locaties in films en tv-series. Hoewel ze hier vroeger zelfs niet aan zouden gedacht hebben, boeken ze nét omwille van de film een reis of uitstap naar die specifieke bestemming. TUI bekeek de bioscoopreleases van 2024 en belicht zes topbestemmingen voor set-jetting.

“De reiswensen van de Belgen evolueren voortdurend.”, weet Piet Demeyere, Head of External Communication van TUI Belgium, “Een van de nieuwe trends is set-jetting. We merken alvast dat steeds meer Belgen zich laten inspireren door hun favoriete tv-series of films bij het kiezen van hun volgende vakantiebestemming. Sommige bestemmingen zijn pas in de schijnwerpers komen te staan nadat ze op het scherm verschenen, zoals Nieuw-Zeeland na “The Lord of the Rings” of King’s Cross station in Londen na “Harry Potter”. Ook de films van 2024 zullen ongetwijfeld veel reizigers inspireren.” Touroperator TUI heeft alvast een lijst samengesteld met de beste set-jetting excursies die je dit jaar kunt maken:

1.          Santorini (Griekenland) – de film “Argylle”: de onlangs uitgebrachte actiefilm is opgenomen in verschillende landen, waaronder Griekenland. In de film zijn de iconische witte huizen met blauwe daken van Santorini te zien. Vakantiegangers kunnen zelf de schilderachtige dorpjes op Santorini verkennen, zoals Magalochori en Emporeio, en de setting van de film herkennen. Het hoogste punt van het eiland, het klooster van Profitis Ilias, biedt een panoramisch uitzicht dat je niet mag missen.

2.          Montego Bay en Kingston (Jamaica) – de film “Bob Marley: One love”: deze biografische film vertelt het leven van de beroemde Jamaicaanse zanger, songwriter en reggaelegende Bob Marley. In Kingston, zijn woonplaats, kom je meer te weten over zijn leven. Je begrijpt zijn nalatenschap beter na een bezoek aan het Bob Marley Museum, gevestigd in zijn laatste huis, en aan het Emancipation Park, beroemd om het ‘Redemption Song’ beeldhouwwerk.

3.          Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) – de film “Dune, Part II”: Deel één van “Dune” won zes Oscars en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor de terugkeer op het witte doek van Paul Atreides (Timothée Chalamet), Chani (Zendaya) en de woestijnplaneet Arrakis. Voor avontuurlijke Dune-fans is een woestijnsafari in Dubai een onvergetelijke beleving. Op een door TUI georganiseerde uitstap kan je de uitgestrekte woestijnduinen  verkennen en er zelfs kamperen.

4.          Punta Cana (Dominicaanse Republiek) en Los Haitises National Park – de film “Arthur the King”: de film vertelt het verhaal van de sterke band tussen een Zweedse avonturier en een zwerfhond tijdens een trektocht door de Ecuadoraanse jungle. Hoewel de film zich afspeelt in Ecuador, zijn de opnamen gemaakt in de Dominicaanse Republiek. De Los Haitises National Park uitstap van TUI Collection (*) is het perfecte startpunt om de rotsformaties en de weelderige mangroves van deze adembenemende omgeving te verkennen.

5.          Rome (Italië) en de film “Gladiator 2”: meer dan 20 jaar geleden won “Gladiator” vijf Oscars. Het is dus geen verrassing dat er reikhalzend wordt uitgekeken naar het vervolg op deze epische film. Een bezoek in een kleine groep aan het Colosseum is een aanrader om de sfeer van die tijd te proeven en bepaalde passages uit de film opnieuw te beleven. Een lokale gids neemt je mee doorheen de geschiedenis van dit iconische amfitheater, met ijzingwekkende details over de gladiatorengevechten die er plaatsvonden. Je bezoekt ook de ruïnes van het Forum Romanum, het oude centrum van het sociale, commerciële en politieke leven van Rome.

6.          Mombasa (Kenia) en de film “Mufasa: The Lion King”: in 1995 won “The Lion King” twee Oscars. De film van dit jaar brengt ons terug naar de Afrikaanse savanne waar we kennismaken met de oorsprong van Mufasa. Tijdens een safari in Tsavo East National Park waan je je direct in de setting van de film. Je observeert er leeuwen, olifanten, giraffen en zebra’s in hun natuurlijke omgeving. En bij een heldere lucht zie je in de verte de besneeuwde top van de Kilimanjaro.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Tui

TUI Belgium op zoek naar 360 nieuwe medewerkers

OOSTENDE/ZAVENTEM – TUI Belgium, de grootste reisorganisatie van het land, is op zoek naar 360 nieuwe collega’s op verschillende departementen: stewards(essen) voor de luchtvaartmaatschappij, studenten

Tijdelijke sluiting Luchthaven Oostende

De start- en landingsbaan van de Oostendse luchthaven worden grondig gerenoveerd tussen 25 januari en 28 maart 2024. De luchthaven zal tijdens deze periode gesloten zijn,