BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws

Grootmeesterwissel bij de Orde van de Ezel

Op de foto Eddy Lafaut en zijn opvolger Carl Vereecke.

Op de foto Eddy Lafaut en zijn opvolger Carl Vereecke.

Sinds zondagmiddag heeft de Orde van de Ezel een nieuwe grootmeester.  Tijdens een academische zitting die plaatsvond in de raadzaal van het gemeentehuis van Kuurne werd letterlijk de witte grootmeesterstola doorgegeven. 

Na tien jaar van grootmeesterschap over de Orde van de Ezel werd afscheid genomen van Eddy Lafaut (70) die op zijn beurt en onder het toeziend oog van heel wat members, ere-members, confraters en andere genodigden zijn witte stola doorgaf van zijn opvolger Carl Vereecke. 

Tijdens de grootmeesterwissel waren er onder meer toespraken van de ordedeken en tevens ook burgemeester Francis Benoit, grootmeester Eddy, zijn opvolger Carl en de regerende Koning Ezel Sire David de Tweede.  De Orde van de Ezel kent reeds een rijke geschiedenis en werd opgericht in 1975.  Hun eerste  grootmeester in functie was Albert Bossuyt, die echter snel overleed en opgevolgd werd in 1975 door wijlen Rudi Raes.  De functie van grootmeester is niet gebonden aan een termijn maar wel aan de leeftijd van 70 jaar, gezien de grootmeester dan emiriti wordt en er een nieuwe grootmeester dient te worden aangeduid. 

De nieuwe grootmeester, Carl Vereecke, die zondagmorgen de fakkel overnam van gewezen grootmeester Eddy Lafaut is 61 jaar.   Komende vrijdag blikken we terug op deze website met gewezen grootmeester Eddy Lafaut over zijn tienjarig grootmeesterschap bij de Orde van de Ezel.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 augustus 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online