BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Evenementen, Nieuws

Frankrijk zorgt voor adembenemend vuurwerkspektakel tijdens openingsavond Internationaal Vuurwerkfestival te Knokke

Op de foto het team van Régie Fête Pyrotechnie uit Frankrijk die het festival mocht openen

Gisterenavond is het startschot gegeven voor een reeks van vijf spectaculaire vuurwerkvertoningen op het strand van Knokke ter hoogte van de Meerlaan.  Vrijdagavond mocht Frankrijk als eerste van een reeks van vier landen die het tegen elkaar opnemen de wedstrijd openen.  En het was meteen een schot in de roos gezien Frankrijk meteen een vuurwerkshow bracht om u tegen te zeggen.  Régie Fête Pyrotechnie uit Frankrijk bracht tijdens hun vuurwerkspektakel een twintig minuten durende ode aan muzieklegende Michael Jackson vergezeld van een prachtige muziekmix met daarin de grootste nummers van Michael Jackson verwerkt. 

“We beelden karakteristieke dansbewegingen uit tijdens onze show door middel van fantasierijke fresco’s”, luidde het net voor het begin van hun show bij het team van Régie Fête Pyrotechnie uit Frankrijk, “Door gebruik te maken van creatieve effecten, kleuren en geluidsfragmenten, imiteren we de energie en magie die Michael Jacksons muziek kenmerkten.  We zullen alvast ons uiterste best doen om de toeschouwers het gevoel te geven dat de legende voort leeft in ons onvergetelijk spektakel.”   

Concurrentie is groot

Op de foto het pyroteam van Pyro MX uit Mexico

Zondag 20 augustus is Mexico aan de beurt die de aanwezigen op de zeedijk van Knokke ter hoogte van de Meerlaan zal meenemen naar de hippe jaren 70, Italië maakt een reis door de ruimte op dinsdag 22 augustus en Duitsland brengt op donderdag 24 augustus een prachtig verhaal rond mensen samenbrengen. 

Slotvuurwerk

Het slotvuurwerk van het gemeentebestuur van Knokke-Heist volgt dan op zaterdag 26 augustus op maat gemaakt door HC Pyrotechnics uit België en  focust op liefde, muziek en schoonheid. Op die avond wordt tevens ook de winnaar bekendgemaakt van deze editie van het Internationaal Vuurwerkfestival.    Sinds enkele jaren worden de vuurpijlen afgestoken vanaf het strand ter hoogte van de Meerlaan.

Totaalbeleving

Dat zorgt voor een totaalbeleving over de hele zeedijk, van De Wandelaar tot aan het Rubensplein. Tussen die twee punten worden tevens ook geluidsboxen voorzien, die volledige synchroon worden afgesteld met het vuurwerkspektakel. Op die manier kunnen de toeschouwers zich makkelijk spreiden over de hele lengte van de zeedijk, wat ervoor zorgt dat iedereen die dat wenst, de drukte kan vermijden.  Het Internationale Vuurwerkfestival van Knokke is al meer dan 50 jaar dé afsluiter van een fantastische zomervakantie in Knokke-Heist.  Wie het Internationale Vuurwerkfestival wil bijwonnen kan dit nog doen op 20, 22, 24 en 26 augustus.  De show begint telkens om 22 uur.  Meer info via www.mykh.be/tipsvuurwerkfestival

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 augustus 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws