BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Nieuwe 47 meter hoge pyloon bij stukadoorsmaterialen Verschuere in Harelbeke

Vaarnewijkstraat 20

Familiebedrijf bouwmaterialen Pierre Verschuere is sedert 120 jaar gevestigd in de Overleiestraat 3 in Harelbeke. Dit is de 4e generatie gespecialiseerde bouwhandel in stukadoors- en gevelmaterialen. Op de toekomstige site van Verschuere in de Vaarnewijkstraat 20 starten grote & ‘hoge’ werken.

Astrid

De huidige Astrid antennes op de 75 m hoge schoorsteen worden binnenkort verplaatst. Hiertoe wordt er op vrijdag 18 augustus vanaf 8u ’s morgens, een nieuwe, tweedelige 42 meter hoge vakwerkmast, met een totale hoogte van 47,15 meter (inclusief de topbuis) geplaatst.

Het betreft een Telecommast van Astrid NV voor publiek belang. Astrid is een ‘telecom operator’ die politie, brandweer en andere hulpdiensten in staat stelt om efficiënt te communiceren, om zo het goede verloop van de operaties op het terrein en de veiligheid van de burger te verzekeren.

75 meter hoge schoorsteen gedynamiteerd

In de komende weken starten er verdere renovatiewerken op de toekomstige Verschuere site in de Vaarnewijkstraat 20 te Harelbeke. Eind oktober worden de twee 75 meter hoge schoorstenen gedynamiteerd en afgebroken.

Tijdens het eerste kwartaal van 2024, verhuist bouwhandel Verschuere – na 120 jaar – dan naar een ruim 3,5 hectare andere site.

Laadparking: Fast Charging Square Verschuere

Verschuere denkt aan de toekomst, het blijft niet bij een groene huisstijl. De site zal volledige CO2 neutraal zijn, dankzij sterke isolatie, led-verlichting plus verwarming met geothermie & PV panelen.

De bouwhandel beschikt thans reeds over een eigen 100% elektrisch wagenpark. Op de site Vaarnewijkstraat 20, is bovendien ook al een nieuw Fast Charging Square Verschuere laadpark (met 2 DC-Superchargers 200 kW max – snelladers in minder dan 20 min volladen- en 14  AC-chargers 22kW maximum) voor elektrische voertuigen actief.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 augustus 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws