BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Toerisme Leiestreek vzw organiseert Plat’eau in Waregem

Voor de laatste editie van Plat’eau waren bezoekers te gast in Sint-Eloois-Vijve (Waregem). Een waternimf vertelde een inspirerend verhaal, kinderen leerden zwemmen in een visschool en nog veel meer. Dit alles vond plaats op een mooie plek langs de Leie, vlak bij kampeerautoterrein Leiekamper.

De aanwezigen konden tijdens en na de voorstelling van een drankje genieten en taco’s of burrito’s eten bij de foodtruck van Manuel Kartel. Ondanks het wisselvallige weer konden gezinnen met kinderen zo toch een fijne vakantieactiviteit beleven.

Plat’eau kadert binnen een ruimer aanbod aan nieuwe events onder de noemer ‘WaterSferen’. In 2023 zet Toerisme Leiestreek vzw, met extra ondersteuning van Provincie West-Vlaanderen, namelijk volop in op het thema ‘vakantie aan het water’. Om extra beleving te creëren, werden drie nieuwe eventconcepten ontwikkeld, telkens bestaande uit meerdere edities. Ieder event gaat door op een zorgvuldig geselecteerde locatie aan het water; soms is dat aan de Leie maar ook de Schelde, de Mandel, Oude Leie- en Scheldearmen en andere waterlopen of -plassen komen aan bod.

De WaterSferen-events zijn een initiatief van Toerisme Leiestreek vzw in samenwerking met eventbureau Festor en de deelnemende steden en gemeenten.

Plat’eau is een nieuw eventconcept dat bestaat uit een familievriendelijke, interactieve beleving aan het water. Vier unieke personages vertellen een boeiend verhaal en schotelen kinderen leuke spelletjes en opdrachten voor. Ondertussen genieten de volwassenen van lekkers bij drank- en foodstands.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 augustus 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws