BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

‘Beleef de boerderij’ klaar voor nieuwe start

Netwerk van Oost-Vlaamse bezoekboerderijen

Op 1 september 2023 ging het vernieuwde netwerk ‘Beleef de boerderij’ van de Provincie Oost-Vlaanderen van start.

Beleef de boerderij is een netwerk van actieve land- en tuinbouwbedrijven in Oost-Vlaanderen, dat kinderen en volwassenen de hedendaagse land- en tuinbouw laat ontdekken.

“93 Oost-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven staan klaar om bezoekers te ontvangen op hun bedrijf. Het aanbod is heel divers. Je kan kiezen uit een palet aan land- en tuinbouwsectoren. Van melkvee over groenten tot sierteelt en alpaca’s … voor elk wat wils. Een op de vijf bedrijven produceert biologisch en ook nieuwe bedrijfsmodellen zoals een voedselbos zijn vertegenwoordigd ” zegt gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland.

De boerderij is een leerrijke omgeving. Kinderen, jongeren en volwassenen ontdekken er waar hun voedsel vandaan komt. In Oost-Vlaanderen maak je uiteraard ook kennis met sierteeltbedrijven.

Ontdek wat er te beleven valt op een boerderij in je buurt op www.beleefdeboerderij.be.

‘Beleef de boerderij’

Beleef de boerderij biedt kwaliteitsvolle, educatieve boerderijbezoeken met een hoog belevingsgehalte aan. Het netwerk wil de band tussen boer en burger versterken en de hedendaagse land- en tuinbouw in alle facetten tonen. Het is opgericht door de Provincie Oost-Vlaanderen die het coördineert, begeleidt en verbindt. Naast coaching en advies zet de Provincie ook in op vormingen en educatieve activiteiten.

Subsidie landbouweducatie

Oost-Vlaamse klassen die een bezoek brengen aan een bedrijf van het netwerk kunnen een subsidie (max. 50 EUR per bezoek) aanvragen bij de Provincie.

Meer info op www.beleefdeboerderij.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 september 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws

Boerderij vernield door brand in Wervik

Zaterdagnacht omstreeks 01u00 werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een uitslaande brand in de Hoge Bossenstraat te Wervik. Er werden 2 tankwagens opgeroepen ter versterking om

10-tal varkens zakken door stalvloer

Woensdagavond omstreeks 19u10 werd de brandweer opgeroepen naar een varkensbedrijf in Ieper. Bij de boerderij gelegen in de Zonnebeekseweg waren een 10-tal varkens door de