BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Burgemeester Bram Degrieck van De Panne wint garnaalkruierkampioenschap te Nieuwpoort

Foto Samson

Nieuwpoort – Garnaalkruiersclub ‘De Spanjaardbank’ viert dit jaar zijn 50 ste verjaardag.  Het is tevens de organiserende club die vandaag op het Nieuwpoortse strand de organisatie op zich nam voor het kampioenschap garnaalkruieren. 

Garnaalkruien is een activiteit waarbij garnalen worden gevangen met sleepnetten aan de kust. In totaal waren er 7 kandidaten die het tegen elkaar opnamen  waaronder ploegen uit De Panne, Oostende, De Haan, Nieuwpoort en Blankenberge.

Foto Samson

Spannende strijd

Ook verschillende belangrijke personen namen deel aan het kampioenschap, waaronder de burgemeester van De Panne Bram Degrieck, de burgemeester van Nieuwpoort Geert Vanden Broucke, Nieuwpoorts schepen Kris Vandecasteele, Oostends schepen Bart Plasschaert, Oostends schepen Silke Beirens, Jean-Marie De Leu voorzitter sportraad Blankenberge en Marleen De Soete schepen van De Haan. Het was de burgemeester van De Panne, Bram Degrieck, die de winnaar werd van het kampioenschap.  Hij pelde maar liefst 2222 gram garnalen.  Verdienstelijk tweede werd Bart Plasschaert, schepen van Oostende die 2205 gram garnalen pelde.  Marleen De Soete, schepen van Blankenberge mocht de top drie afsluiten en was goed voor 2110 gram aan gepelde garnalen.  De trofee werd overhandigd door Nieuwpoorts burgemeester Geert Vanden Broucke die trouwens ook zelf deelnemer was, maar slechts eindigde op een zevende met 805 gram aan gepelde garnalen.

Acht kilogram garnalen opgevist

In totaal werd er 8 kilogram aan garnalen opgevist tijdens het kampioenschap. De garnalen werden gesorteerd en gekookt door de garnaalclub ‘De Spanjaardbank’ en vervolgens uitgedeeld aan de toeschouwers.  De wedstrijd vond plaats in het kader van de maand van de garnaal te Nieuwpoort.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws