BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Artykid Kuurne laat kinderen kunst beleven

Op de foto herkennen we Veerle Hellyn, Hilde Sabbe, Veronique Claerbout, Fabienne Decoutere, Lien Hellyn en Katrien Bonte

Kuurne – De derde zondag van november staat in Vlaanderen bekend als de kunstendag voor Kinderen.  Het was creatief denker Marc Benoit die in 2014 het initiatief nam om ook in Kuurne onder de benaming Artykid dergelijke kunstendag te introduceren.  Op zondag 19 november is Artykid reeds toe aan zijn zevende editie en wordt ook nu opnieuw een zeer gevarieerd aanbod van kunstige activiteiten aangeboden.

Wat ooit negen jaar terug kleinschalig begon is ondertussen een flink uit de kluiten gewassen evenement geworden voor kinderen tussen de 2,5 en 12 jaar die jaar na jaar aan populariteit wint.  Ook voor komende editie zorgde de werkgroep achter Artykid opnieuw voor een diversiteit aan workshops waarvan een paar in een mum van tijd waren uitverkocht. 

16 workshops

“Wij bieden op zondagmorgen 19 november in totaal 16 workshops aan”, vertelt voorzitster Veerle Hellyn, “Daarin komen alle kunsten aan bod zoals theater, muziek, dans, bouwen, kook- en naaikunst, beeldende kunst en combinaties daarvan.  Vijf daarvan zijn reeds helemaal uitverkocht.  In totaal mochten we reeds een 130 inschrijvingen registreren.  Ondanks we dachten dat corona de interesse in Artykid zou doen afnemen merken we dat de twee jaar dat onze kunstendag niet kon doorgaan daar geen negatieve gevolgen heeft van ondervonden.” 

Hartverwarmend

Nieuw dit jaar is dat elke workshop aan een bepaalde leeftijdscategorie werd toegekend.    “De verschillende workshops worden verzorgd door zowel vrijwilligers die hun hobby willen delen, Kuurnse kunstenaars, zelfstandigen en kleine bedrijven die belangeloos met de kinderen aan de slag gaan, aangevuld met enkele professionele workshops.”, gaat de voorzitster verder, “Het is hartverwarmend te zien hoe dit gebeuren plaatselijk leeft en op handen gedragen wordt. De kinderen kiezen immers zelf waar ze voor inschrijven, dus het enthousiasme en de interesse zijn er alvast. Dat gecombineerd met een gedreven begeleider zorgt alvast elk jaar opnieuw op heel wat blije gezichten.”  Wie nog wenst in te schrijven kan dit doen via artykid.kuurne.org.  De deelnameprijs varieert tussen de 8 of 10 euro.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online