BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Video Reportage

Gelegenheidsduo serveert blues van de bovenste plank

Gelegenheidsduo serveert blues van de bovenste plank

VINDERHOUTE – Zondag 5 november was een hoogdag voor de blues liefhebbers. Bad Temper Joe, blues muzikant met Duitse roots en Vlaams mondharmonica virtuoos Olivier Vander Bauwede, speelden op uitnodiging van Lies Demeyer, Annie Van Vlaenderen en Herwig De Noyette, tijdens een fel gesmaakt huiskamer concert, de pannen net niet van het dak.

Het was een heerlijk huisje vol voor het optreden van deze twee zeer gerenommeerde muzikanten. Blues liefhebbers weten nu éénmaal, dat een huisconcert bij Lies, Annie en Herwig, garant staat voor puur luister-en kijkplezier.

Reinventing the blues

Als je op zoek bent naar één van Europa’s beste blues- en roots artiesten, songwriters en gitaristen, dan ben je bij Bad Temper Joe aan het goede adres. Terwijl hij zijn muzikale ode brengt aan de founding fathers van de Mississippi Delta blues, tilt Bad Temper Joe de blues naar de 21e eeuw. De knorrige blues bard doet dat met uitstekende song-writing, een krachtig optreden en door trouw te blijven aan de traditie.

Bad Temper Joe genoot in de voorbije jaren jaren terecht veel aandacht van de voltallige blues scene. Hij kreeg talloze nominaties voor bluesprijzen en won de German Blues Challenge in 2022.

Maar de Duitser maakte ook al furore in de internationale blues scene en was de enige Europese act die de finale van de International Blues Challenge 2020 in Memphis, Tennessee, bereikte.

“The blues echoes right through into modern music ... you can’t turn your back on the blues.” (Ronnie Wood, The Rolling Stones)

De nieuwe Toots Thielemans

Zelden iemand met meer begeestering, op een toch wel zeer uitgebreide collectie mondharmonica’s in alle maten en kleuren zien spelen als Olivier Vander Bauwede. De mondharmonica wizard speelt met hart en ziel. Even vreesde ik ervoor, dat Olivier zijn laatste adem aan het uitblazen was. Niks van dat alles, Olivier hernam telkens opnieuw meesterlijk en doet denken aan de grootste Belgische mondharmonica speler ooit, wijlen Toots Thielemans. Op vlak van longinhoud, hoeft een mondharmonicaspeler – denk ik – bijlange niet voor een topsporter onder te doen.

De originele setlist van het huiskamer concert (Copyright Bad Temper Joe)

Excellent huiskamer concert

Bad Temper Joe en zijn kompaan gaven een excellent concert weg en dat was te merken aan de vele spontane blues concert moves van het aanwezige publiek. Joe en Olivier zijn écht perfect op elkaar ingespeeld. Oliviers mondharmonica en Joe’s Weissenborn Lap Steel gitaar vullen elkaar uitstekend aan. Voeg daar nog Bad Temper Joe’s van blues doorleefde zangstem aan toe en je hebt dé ideale mix voor hét perfecte zondagnamiddag huiskamer blues optreden.

Beeldverslag

Bekijk hieronder het beeldverslag van Bad Temper Joe & Olivier Vander Bauwede live in Vinderhoute. Daarin onder meer: een interview van collega Peter Mestach met de twee protagonisten.

Voor alle informatie over Bad Temper Joe & Olivier Vander Bauwede klik je op hun namen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws, Video Reportage