BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

The Wheelchair Blues Project keeps rollin’

VINDERHOUTE – B.R.U. ging op bezoek bij Lies Demeyer. Zij is rolstoelgebruiker maar bovenal drijvende kracht achter The Wheelchair Blues Project. Dit artistiek collectief stelt rollers en wielen centraal in woord, beeld en muziek.

Door haar betrokkenheid bij muziek maken, het organiseren van concerten en het begeleiden van artiesten, wist Lies een grote groep getalenteerde muzikanten om haar heen te verzamelen.

Blij verrast

Ze was verrast dat haar vrienden nogal geïnteresseerd waren om samen songs te schrijven. De groep bestaat uit negen muzikanten, singer-songwriters en instrumentalisten, waaronder Lies zelf. Daarnaast ontfermden een aantal kunstenaars zich over het artwork en de lay-out van een eerste album.

Twee woonkamers in Vinderhoute

De opnames daarvan vonden plaats in twee woonkamers in Vinderhoute. Fernant Zeste, – echte naam Jonathan Scheerlinck – tekende voor de productie. Hoewel blues de kern vormt is er veel afwisseling.

Eerbetoon aan rolstoelgebruikers

The Wheelchair Blues Project’ is een eerbetoon aan mensen die in een rolstoel proberen te overleven, in een wereld die niet echt aan hun behoeften is aangepast.

Nico Speleers op de koffie

Collega Nico Speleers had een fijne babbel met Lies. Bekijk en beluister de beeldreportage …

Recent

Artistiek collectief The Wheelchair Blues Project bracht recent een nieuwe single (‘Fate’) uit. JD Fox en Lies Demeyer zorgen voor muziek en tekst. Je kan hun nieuwste artwork hier beluisteren.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws