BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Grootste VALORANT tornooi ter wereld komt naar Kortrijk

Grootste valorant tornooi ter wereld komt naar Kortrijk

Photo Credits: Red Bull Content Pool

KORTRIJK – Op dinsdag 7 november 2023 verdedigen vier E-Sportsteams de eer van hun school op de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch in Howest Kortrijk: het Limburgse Osiris, KRC Genk E-Sports, VUB Gaming uit Brussel en UGent E-Sports. Dat laatste team zorgt ook voor een primeur: voor de eerste keer strijdt er daar een vrouw mee om de titel.

Valorant is een first-person shooter (FPS) actiespel, dat wordt gespeeld vanuit het perspectief van de speler. In first-person shooter games, houdt de speler een wapen of een ander voorwerp in zijn handen, waarmee tegen vijandige personages kan worden gevochten. Het spel is ontwikkeld en uitgegeven door Riot Games. Het werd in oktober 2019 aangekondigd onder codenaam Project A en voor Microsoft Windows uitgebracht op 2 juni 2020.

De coolste potjes én een afterparty

Na vier online qualifiers is het dinsdag 7 november 2023 zover: de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch. Lees als: de coolste potjes valorant, 5 tegen 5, op hoog niveau. Midden op de campus van Howest in Kortrijk. Met vier teams van over heel Belgie: UGent Valorant, het Limburgse Osiris, KRC Genk E-Sports en VUB Gaming uit Brussel.

Valorant pro player Scream en zijn goede vriend Beasty_Pride verslaan samen met Internetheld Abulic alle games live. De winnaar wordt daarna gevierd in Campuscafé De Villa.

Enorm populair

“Valorant is enorm populair, maar in België blijft de competitive scene relatief klein. En wij als Howest Esports willen een actieve rol spelen in de groei en het bekendmaken van dit tactisch spel in ons land. Red Bull Campus Clutch is de uitgelezen kans om dat te doen. De studenten van onze afstudeerrichting Business Innovation in E-Sports zijn actief betrokken bij de organisatie en opvolging van dit evenement.” zegt Bert Wouters van Howest E-Sports.

Red Bull Campus Clutch

Red Bull ondersteunt de E-Sports community al jaren en met Red Bull Campus Clutch is er nu ook iets specifieks voor studenten. Wat in ons voordeel speelt, is de team spirit die er heerst. We zijn allemaal even gemotiveerd om de top te bereiken en dat kan wonderen doen tijdens zo’n finale.

Alles zit ‘em in de voorbereiding

Red Bull Campus Clutch brengt studenten van over heel België samen. Zelf spelen wij met iemand uit Antwerpen, twee studenten uit Brussel, een uit Hasselt en een uit Brugge. We komen samen en delen onze passie voor het spel … Alles zit ‘em in de voorbereiding.

Niveau stijgt jaar na jaar

Red Bull Campus Clutch geeft alle studerende Valorant-spelers de kans om hun honger naar high level competitie te stillen, maar er is ook genoeg ruimte voor spelers die het gewoon voor de fun doen. Het is bovendien heel interessant om te zien, dat het niveau jaar na jaar stijgt.

Proving ground

Het is een soort “proving ground” voor studenten, de highlight van het jaar. Maar eerst een spannende finale winnen …

En dan naar Turkije

Na de Belgische finale gaat het richting Istanboel. De globale prijzenpot bedraagt dit jaar 20.000 EUR. 40.000 studenten nemen dit jaar deel aan ruim 400 qualifiers in zo’n 50 landen.

In België werden vier online qualifiers en wordt op 7 november een nationale finale georganiseerd. Dit gebeurt in samenwerking met Logitech G, Alternate, Backforce, Agon by AOC en Intel NUC.

Het team dat de nationale finale wint, trekt eind november naar Instanboel, om er onze Belgische eer te verdedigen op de wereldfinale. Vorig jaar was het team PXL E-Sports dat – voor het tweede jaar op rij – het ticket naar die wereldfinale won.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd