BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Hulpverleningszone Fluvia krijgt tot op heden 250 noodoproepen binnen voor wateroverlast

Foto Samson

Bij de hulpverleningszone Fluvia kwamen er al 250 oproepen binnen voor wateroverlast. Vooral het noorden van de zone, met gemeenten zoals Wevelgem, Ledegem en Lendelede, werd getroffen.

Ondergelopen straten, beken die uit hun oevers traden en bufferbekkens die vol- en overgelopen zijn, het waren maar enkele van de vele meldingen die binnenkwamen op de dispatching van de brandweerzone Fluvia. “De brandweer kan niet veel doen, maar voorziet zandzakken waar nodig en pompt ook water weg.”, klinkt het bij de brandweerzone Fluvia, “Het weggepompte water moet echter ergens naartoe en dat is een probleem, want overal is de ondergrond meer dan verzadigd. Het goed onderhouden van grachten is heel belangrijk zodat het water snel afgevoerd kan worden, net zoals zorgen dat je zandzakjes ter beschikking hebt voor het geval zich iets voordoet.” In Moorsele blijft morgen uit voorzorg wel school De Waterlelie dicht, omdat daar misschien wel problemen kunnen ontstaan. Opvallend is alvast dat er in het zuiden van de hulpverleningszone, bijvoorbeeld in en rond Avelgem, veel minder noodoproepen zijn binnengekomen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen