BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Preventieve maatregelen langs IJzerdijk in Middelkerke

MIDDELKERKE – Om plaatselijke overlast omwille van de wateroverlast in het IJzerbekken te vermijden, neemt het gemeentebestuur enkele preventieve maatregelen.

Aan de IJzerdijk, tussen Mannekensvere en Schore zijn er twee aangrenzende, kritieke punten waar overstromingsgevaar zou kunnen ontstaan. Die worden preventief verhoogd en opgevolgd.

8.000 zandzakken om de IJzerdijk te verstevigen

De gemeentelijke crisiscel besliste, om over een afstand van 1 km, de IJzerdijk met zandzakken te verhogen, tot een minimale hoogte van 4,75 meter. De brandweer van Zone 1 plaatst samen met de gemeentelijke diensten zo’n 8.000 zandzakken. Deze verhoging is puur preventief.

Geen evacuaties nodig

De politie bezocht de dichtstbijzijnde bewoners en waarschuwde hen voor mogelijke hoogwaterstanden. Evacuaties zijn niet aan de orde.

Om ongehinderde toegang voor de hulp- en nooddiensten tot de kritische punten te garanderen, wordt de IJzerdijk voor alle verkeer afgesloten. De hulpdiensten vragen met aandrang om weg te blijven van de IJzerdijk.

De nooddienst waakt

In de nacht van donderdag op vrijdag bleven de brandweer en gemeentelijke diensten ter plaatse om de dijk te monitoren en eventueel bijkomend op te hogen.

Vanochtend zitten de diensten opnieuw samen om de situatie te evalueren en indien nodig bijkomende maatregelen te nemen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws