BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Problemen achter de rug in zwembad te Kuurne

Foto NSK

Kuurne – Het gemeentelijk zwembad van Kuurne is momenteel gesloten vanwege een technisch defect. Twee pompen die zich in de kelderverdieping bevinden, zijn maandagmorgen onder water komen te staan door de druk van het gestegen grondwater. Dinsdagnamiddag werd echter bekend dat vanaf woensdag het zwembad opnieuw geopend zal zijn.

Zwemliefhebbers kunnen zich vanaf morgen opnieuw uitleven in het het gemeentelijk zwembad van Kuurne. Na twee dagen verplicht de deuren te hebben gesloten, werd dinsdagnamiddag groen licht gegeven om vanaf woensdag opnieuw de deuren te openen voor het grote publiek. “Twee pompen die in de kelderverdieping staan opgesteld van het zwembad zijn door de druk van het gestegen grondwater onder water komen te staan.”, legt schepen van Sport, Jan Deprez (Cd&V) uit, “Daardoor moest het zwembad echter wel leeggepompt worden en is er wat tijd nodig om de twee pompen uit te drogen en weer terug te plaatsen. Normaal gesproken duurt dit proces slechts een paar dagen, waarna het zwembad opnieuw zal kunnen open gaan.  Gelukkig valt de schade naar verluidt mee en kunnen de problemen vrij snel opgelost worden.”  Gezien het zwembad momenteel tijdelijk gesloten is betekend dit dat zowel schoolzwemmen, baantjeszwemmen als personen die privé lessen volgen tijdelijk daarvan niet konden genieten.   

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online