BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Provinciaal kampioenschap siervogels in zaal Kubox

Foto NSK

Kuurne – Op zaterdag 18 en zondag 19 november organiseert ‘De Paradijsvogel Kuurne’ haar 69ste jaarlijkse tentoonstelling voor kleur-, sier- en zangvogels. Daarnaast heeft de vereniging ook de eer om het provinciaal kampioenschap van West-Vlaanderen te organiseren, wat mogelijk is gemaakt door de Koninklijke Belgische Ornithologische Federatie (KBOF).

Voor deze speciale gelegenheid verhuist De Paradijsvogel Kuurne zijn evenement van de vertrouwde Sint-Pieterszaal naar de evenementenhal Kubox, gelegen aan de Kattestraat 188.  Er worden in totaal ongeveer 55 tentoonstellers verwacht, die samen meer dan 1500 vogels zullen presenteren. Op de tentoonstelling kan je een grote verscheidenheid aan vogels bewonderen, waaronder kleurkanaries, postuurkanaries, grasparkieten, andere parkieten en papegaaien, Europese vogels en exotische vogels zoals Afrikaanse, Australische en Amerikaanse prachtvinken.  Een twintigtal keurmeesters zullen de gevederde beestjes ter plekke beoordelen. 

Vogels gekweekt in een beschermde omgeving

“Alle tentoongestelde vogels zijn gekweekt en geringd door liefhebbers in een beschermde omgeving”, vertelt Luc Braekeveldt van de Paradijsvogel, “Het kweken van vogels is niet alleen cultureel en wetenschappelijk verantwoord, maar tevens ook een duurzame vorm van natuurbescherming en een manier om het uitsterven van vogelsoorten te voorkomen.  Komend weekend weten we trouwens ook wie provinciaal kampioen, jongerenkampioen en clubkampioen zal worden.  Daarnaast kunnen deelnemers die gespecialiseerd zijn in een bepaalde vogelsoort meedingen naar goud, zilver of brons in hun specifieke categorie.”  

Gratis toegang

De tentoonstelling is gratis te bezoeken op zaterdag van 9 tot 18 uur en op zondag van 9 tot 16 uur.  Op zondag vindt er eveneens een verkoopbeurs plaats van 7 tot 12 uur.    Meer info over De Paradijsvogel Kuurne is terug te vinden op www.deparadijsvogelkuurne.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online