BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Radio 1 Boekenfeest stelt nieuwe leeslijst voor

Copyright boektopia.be

KORTRIJK – Ruth Joos en Bent Van Looy (van het Radio 1 Boekenfeest) stelden met de hulp van luisteraars en gasten, op Boektopia een nieuwe leeslijst voor het middelbaar onderwijs voor. Die lijst bevat klassiekers zoals “Het achterhuis” van Anne Frank, maar ook hedendaagse sterke boeken en graphic novels.

In het secundair onderwijs zijn er niet echt vaste leeslijsten. Leerlingen kiezen zelf wat ze lezen, al gelden er vaak regels, zoals een minimum aantal pagina’s, of het lezen van een boek dat niet werd verfilmd. Of leerkrachten stellen zelf een leeslijst samen.

Ontdek hier de leeslijsten van experten én van luisteraars.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws