BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Theatercompagnie De Kroon gaat de Sinterklaas toer op

OUDENAARDE – Naast talrijke school- en huisbezoeken verzorgt Theatercompagnie De Kroon ook dit jaar de Sint intredes in Oudenaarde (18/11) en Ronse (25/11). Tijdens de komende vier weken kunnen kinderen en gezinnen eveneens genieten van theatervoorstellingen van ‘Sinterklaas en het Schoorsteenbeest’

Chris Van Espen (Tegen de Sterren op) is opnieuw scenarist en regisseur van dienst. Ook staat hij samen met Anthony Van Caeneghem (Farcetheater), Jan Verleyen, Leen Neirynck en Manu Verleyen op de planken. Van Espen wordt in de toernee vervangen door Simon Van Gansbeke op de momenten dat hij de gloednieuwe komedie van Backstage Producties (Mannen Met Hakken) in Elckerlyc speelt.

SintTV

Het Sint gebeuren is in Oudenaarde niet meer weg te denken. Daar zorgen ook de jaarlijkse afleveringen van SintTV voor. Elk jaar worden een nieuw seizoen ingeblikt over de dolle avonturen die Sint en Piet in het kasteel samen beleven.

Vorig jaar verschenen al enkele nieuwe personages in de reeks. Met Dokter Vallinckx (Donaat Deriemaeker), Viviane Vogue (Katja Retsin), Professor Cuberdon (Jan Schepens), de Postbode (Chris Van Espen) en personal coach Pascal Padel (Leen Neirynck) staan de afleveringen van SintTV garant voor amusement en kijkplezier.

De afleveringen werden ondertussen ook door de regionale zenders opgepikt en dit jaar zendt, naast AVS en TV-Oost ook de West-Vlaamse zender Focus-WTV de reeks uit. Zo bereikt het Oudenaardse initiatief gans Oost- en West-Vlaanderen.

Het Huis van Sint en Piet in Zulte

Ook Zulte valt voor de Sint en Piet van Theatercompagnie De Kroon. Voor de eerste keer wordt er ‘Het Huis van Sint & Piet’ georganiseerd in Huis Meheus te Olsene (29/11 t.e.m. 5/12).

De Zultse scholen kunnen een gratis geleid bezoek brengen aan de leefruimtes en bakplaats van de Sint, aan het labo van de professor en de praktijk van Dokter Vallinckx. De deuren zwaaien op woensdagnamiddag én zaterdag & zondag open voor het grote publiek. Toegang enkel mogelijk mits het reserveren van een tijdslot via de webshop van de Gemeente Zulte.

Eerste voorleesboek

Als kers op de taart wordt dit jaar ook een eerste voorleesboek uitgegeven. Theatercompagnie De Kroon en drukkerij Deriemaecker sloegen de handen in elkaar om het boek op tijd klaar te krijgen en dat is ook gelukt. Het eerste voorleesboek van SintTV is nu al te koop tijdens de voorstellingen of via de website.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws

Sinterklaas en het schoorsteenbeest

OUDENAARDE – De Sint is terug uit Spanje. Sinttv en theatercompagnie De Kroon vieren dit met een rondreizend Sinterklaastheater. Sinterklaas en zijn entourage trekken er