BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Bosgebied van provinciaal domein Het Leen wordt een stuk groter

LIEVEGEM/EEKLO/GENT – Op dinsdag 12 december werd het bosgebied van provinciaal domein Het Leen een stukje groter. De Provincie Oost-Vlaanderen verwierf onlangs drie hectare voormalig akkerland aan de westkant van het domein, niet ver van het Schipdonkkanaal. Een eerste deel van die gronden werd gisteren bebost.

Wanneer de drie bijkomende hectare volledig bebost is, zal het bosgebied in Het Leen 247 hectare groot zijn. Daarmee is het één van de grootste bossen in Oost-Vlaanderen.

Vleermuizen

Het Leen is een moerassig bosgebied met grote variatie aan fauna en flora, grote populaties van een aantal kruidenrijke bosranden, verschillende soorten varens en zwammen, en andere bijzondere soorten. Zo vertoeven de ijsvogel en de wespendief graag in Het Leen. De bunkers van het voormalig militair domein zijn bovendien een geliefde overwinteringsplek voor vleermuizen.

De Provincie kreeg voor de aanplant hulp van enkele ‘Grootouders voor het Klimaat’, een burgerbeweging van mensen die bezorgd is om de klimaatverandering en in het bijzonder om de gevolgen ervan voor toekomstige generaties.

Het tweede deel van de bosaanplant van drie hectare in Het Leen vindt zondag 17 december al plaats. Dan komen onder andere de nieuwe inwoners van Lievegem mee de handen uit de mouwen steken.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving
Stoomtreinfestival in Maldegem

Stoomtreinfestival in Maldegem

MALDEGEM/EEKLO – Tijdens het jaarlijkse Stoomtreinfestival op zaterdag 4 en zondag 5 mei, worden 6 stoomlocomotieven in bedrijf gesteld bij Stoomtrein Maldegem-Eeklo, een non-profitorganisatie die