BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Genomineerden Ku – Poll Awards zijn bekend

KUURNE – Op zaterdag 9 december vindt in zaal Kubox de uitreiking plaats van de eerste Ku – Poll Awards.  De presentatie van deze show ligt in de handen van comedian Joost Van Hyfte.   Daarnaast worden er ook enkele gastoptredens voorzien van artiesten zoals Herbert Verhaeghe en Lien Vanhauwaert.  Tijdens deze show zullen er eveneens grappige filmpjes te zien zijn, gemaakt door Patrick Wylin en de 7080crew.

Naar aanleiding van 900 jaar Kuurne worden op zaterdag 9 december vijftien awards toegekend in 15 verschillende categorieën.  Tussen half september en 1 november kreeg de Kuurnse bevolking de kans om haar stem uit te brengen in diverse categorieën.  Zo werd er onder meer op zoek gegaan naar “grootste Kuurnenaar”, “grootste sportfiguur ooit” en “beste buurtwinkel ooit”.  In totaal 1113 Kuurnenaren namen deel aan de poll. 

Poll leverde veel stemmen op

“We zijn aangenaam verrast dat zoveel Kuurnenaars hebben deelgenomen aan onze poll”, vertelt Francis Benoit van het 7080 comité, “Ook het resultaat die deze poll opleverde is eveneens verrassend.   In de categorie grootste Kuurnenaar ooit haalden Nesten, Evermeulen en Piet Huysentruyt de top drie, als grootste sportfiguur ooit werden dan weer Frederiek Nolf, Oshin Derieuw en Sara Zeebroek verkozen.  Maar we gingen tevens ook op zoek naar de beste buurtwinkel ooit en daarin werden Delhaize, Annekes en Bij Dirk genomineerd.  Wie het uiteindelijk haalde wordt dus zaterdag 9 december bekend gemaakt, net voor onze 7080 fuif”   

Idee van 5 oud KSA – Leiders

Het 7080 comité werd opgericht in 1997 door 5 oud KSA leiders.  Christian Ongenaert, Vincent en Dominiek Lafaut, Kris Messelier en Francis Benoit wilden op regelmatige basis immers muziek events organiseren.  “Voor onze eerste fuif werd door elk lid 1000 frank ingelegd zodat we in parochiezaal Astrid een fuif konden organiseren”, gaat Francis Benoit verder, “De inkom was volledig gratis en op de avond zelf daagden 250 toeschouwers op.  Naarmate we 7080 fuiven organiseerden zagen we dit aantal stukje bij beetje aangroeien, zodat we vijf jaar later al dienden uit te wijken naar de renbaan om onze fuiven te organiseren.  Ook onze uitnodigingen die we voor onze fuiven maakten waren steeds iets speciaal.  In 2003 werden we zelfs het slachtoffer van ons eigen succes.  We mikten dat jaar op 800 aanwezigen, maar het werden er uiteindelijk 1200.  Deze grootschaligheid zorgde er echter voor dat we voor de editie die volgde een terugval van geïnteresseerden kenden.” 

Creatief 7080 comité

Ook als het om creativiteit gaat tijdens hun evenementen weet het 7080 comité geregeld uit te pakken met iets speciaals.  Zo werd ooit uitgepakt tijdens een van hun fuiven met een mobile discovloer en lieten ze al tweemaal een spiegeltent aanrukken.  Ditmaal dus naar aanleiding van 900 jaar Kuurne de Ku – Poll Awards.   “Fans van zuster Fientje moeten we helaas teleurstellen, want deze populaire kloosterzuster viel net buiten de top drie van “grootste Kuurnenaar ooit”, weet Francis Benoit, “Onze kaartenverkoop loopt goed.  Wie erbij wil zijn krijgt twee mogelijkheden aangeboden. Combikaarten kosten 9 euro, wie enkel onze fuif wenst bij te wonen vanaf 22 uur betaald 5 euro.  DJ van dienst is Stefan Ackermans, een legende van Studio Brussel. Kom dus gezellig langs zou ik zeggen en vier gezellig met ons mee!”  Wie kaarten wil bestellen voor de Ku – Poll Awards en of de 7080 fuif kan terecht op de website www.7080fuif.be.  Alle genomineerden zijn terug te vinden op de Facebookpagina van vzw 7080 en op www.7080fuif.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online