BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kerstmarkt bij wijndomein Ravenstein in Wervik

Foto FVL

WERVIK – Op zondag 17 december 2023 gaat in wijndomein Ravenstein voor de derde keer een kerstmarkt door. De eerste editie in coronaperiode was een schot in de roos, vorig jaar werd de kerstmarkt uitgebreid door ook rondom het wijndomein standen te voorzien.

BRU ging luisteren bij de organisatoren Dirk&Patrica Talpe-Lenoir: “Voor de derde editie hebben we gekozen voor dezelfde formule, samen met lokale en ambachtelijke handelaars slaan we de handen in elkaar om er terug de gezelligste kerstmarkt van de regio te organiseren.”

(Nog) meer standhouders

Leuk voor de bezoekers is, dat er dit jaar, in vergelijking met de vorige edities, nog een aantal standhouders bijkomen. Er zijn tegenwoordig 17 exposanten. Patricia & Dirk waken er echter over, dat het geen overkill wordt “Wij zijn misschien niet de grootste, maar wel de gezelligste kerstmarkt van de streek” is hun motto.

Sfeervol

De kerstmarkt bij wijndomein Ravenstein garandeert een breed scala aan culinaire hoogstandjes, met oesters, toast met gerookte zalm, witloofsoepje van Hoeve Mahieu, Poperingse streekproducten, pannenkoeken, wafels en nog zoveel meer. Ook de Noma foodtruck zal aanwezig zijn om de smaakpapillen in de kerstwatten te leggen.

Verder is er nog een gevarieerd aanbod aan ambachtelijke kerstgeschenken, waaronder keramiek, juwelen, lederen tassen en portefeuilles, gepersonaliseerde houten geschenken, bloemstukken, …

Werviks levenswater

Naast de Ravenstein wijnen worden er eveneens Ravenstein glühwein, Mulsum, bieren van het Brouwerskot en Hoeve Mahieu, Fox Cider, warme chocolademelk en Werviks levenswater geserveerd.

Goed doel

Nieuw is dat de kerstmarkt van wijndomein Ravenstein, zich inspant voor een goed doel. Dit jaar: het helpen bekostigen van een sportrolstoel (circa 20.000 €) voor Hedwige Van Steen (27) uit Menen. Hedwige is namelijk een fervent beoefenaarster van powerchair hockey en die rolstoel laat toe, dat zij haar geliefkoosde sport zonder zorgen kan beoefenen. Bij de stand van Hedwige kan je haar chocolade aankopen en zo bijdragen voor de aankoop van haar nieuwe sportrolstoel.

Programma

11.00 uur: opening van de kerstmarkt door de Tabaksfee van Wervik en haar eredames; 
15.00 uur: de belleman verwelkomt de kerstman, die aankomt met paard en koets; 
15.15 uur: kinderen kunnen op de foto met de kerstman die voor alle kinderen iets lekkers bij heeft.

Praktisch

Datum: zondag 17 december 2023 
Tijd: van 11.00 uur tot 18.00 uur 
Locatie: Wijndomein Ravenstein, Kruisekestraat 296, 8940 Wervik

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws