BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Nieuw onthaal Toerisme Diksmuide is voortaan inspiratie- en belevingsruimte

Foto FVL

DIKSMUIDE – Het onthaal van Toerisme Diksmuide kreeg een nieuwe look en is omgetoverd tot een overzichtelijke inspiratie- en belevingsruimte. De bedoeling is om bezoekers nog meer goesting te doen krijgen om Diksmuide en de Westhoek te ontdekken.

Bezoekers zijn tegenwoordig vooral visueel ingesteld en willen in één oogopslag inspiratie opdoen voor een bezoek dat bij hun interesses aansluit. Dit vergt een nieuwe kijk én een eigentijds info-kantoor.

De toeristische dienst deed inspiratie op in Nederland, ging rond de tafel zitten met een consulent van Westtoer en bundelde al hun ervaring en expertise. Op die basis kreeg een externe firma, de opdracht, de inkomruimte te herinrichten.

Drie inspirerende modules

Het resultaat: drie inspirerende modules, die medio november werden geïnstalleerd. “De blikvanger is een maquette met de bezienswaardigheden van Diksmuide die bezoekers niet mogen missen. Dankzij een projectie op die maquette die ze zelf kunnen aansturen, maken bezoekers op een speelse wijze kennis met de waaier aan mogelijkheden en belevenissen in de stad en de Westhoek”, legt burgemeester Lies Laridon uit.

Het aanbod bestaat uit vier thema’s: erfgoed, natuur, leuk/lekker en 1914-1918. Bezoekers kunnen deze thema’s op vier manieren ontdekken of beleven, met de klemtoon op familie-vriendelijke troeven: wandelend, fietsend, varend en rustig (gemotoriseerd) toeren. Deze module is in vier talen beschikbaar.

Waterrijk DNA en Diksmuidse goesten

De tweede module bestaat uit een centraal televisiescherm met beelden die aanspreken en het waterrijk DNA van Diksmuide uitstralen. De beelden kunnen aangepast worden volgens seizoen of een bepaald thema.

In de derde module vertellen Diksmuidelingen Anna, Lucas en Wilfried over hun goesten. Bezoekers kunnen die beluisteren door een QR-code te scannen.

Alfavision uit Brugge, maar met roots in Diksmuide, stond in voor de realisatie van de modules.

Persoonlijke service

De onthaalmedewerkers van Toerisme Diksmuide blijven uiteraard ook gewoon het gezicht van het info-kantoor. Wie specifieke vragen heeft, een plannetje of route wil aanschaffen of gewoon toch liever voor persoonlijke service gaat kan nog steeds bij hen terecht.

“Dankzij de investeringen in het toeristisch infokantoor zijn we ervan overtuigd dat we de bezoekers niet alleen beter inspireren, maar ook echt activeren om de stad en de regio in te trekken. De drie inspirerende modules passen volledig bij onze visie op toeristisch onthaal. Zo timmeren we verder aan de weg om bezoekers altijd en overal optimaal te onthalen in onze provincie”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen voor Toerisme en Recreatie.

Dit project kwam tot stand met de steun van de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer binnen het ‘Reglement Toeristische Impulsen, Optimalisatie Gemeentelijk Toeristisch Onthaal’.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws, Samenleving
Brandweer ruimt mazoutspoor in Pervijze

Brandweer ruimt oliespoor in Pervijze

DIKSMUIDE/PERVIJZE – Vanochtend werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor het opruimen van een olie- of mazoutspoor in het centrum van Pervijze, langs de N35. Het spoor