BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Visser treft drugsafval aan in Diksmuide

Foto: FVL

DIKSMUIDE – In de brede Camardebeek t.h.v. de Paddestraat in Beerst bij Diksmuide merkte een visser woensdagmorgen meerdere zakken aan en verwittigde de politie.

“Bij aankomst van de eerste ploeg werden snel drie blauwe PMD-zakken gevonden aan de graskant in het water. Toen de zakken geopend werden bleek er snoeiafval van cannabis in te zitten. Verder in het water bleken nog verschillende kleinere, paarse vuilniszakken te liggen. Die lagen in het water, verder van de openbare weg. Daarom werd de brandweer gevorderd met duikers om de zakken eruit te halen. Ook die zakken bevatten resten van vermoedelijk cannabisplanten en snoeiafval van die planten. Alle zakken werden meegenomen.” Zegt commissaris Wim Merlevede van politiezone Polder.

Oproep naar getuigen

De politie zal nu onderzoek voeren op de vuilniszakken en de inhoud.
“Het onderzoek loopt verder”, vervolgt de commissaris. “Uit de eerste bleek dat de zakken daar gedumpt werden tussen zondag en dinsdagavond. We weten dat de Paddestraat vaak bereden wordt door fietsers en ook wandelaars daar passeren. We doen dan ook een oproep aan eventuele getuigen of ze iets gezien hebben van het sluikstorten. Dat kunnen ze altijd melden bij de politie.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws