BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Willy Naessens Group is onderneming van het jaar®’ 2023

WORTEGEM-PETEGEM/BRUSSEL – Willy Naessens Group uit Wortegem-Petegem werd bekroond met de titel ‘Onderneming van het Jaar®’ 2023. Voorzitter Willy Naessens ontving de award uit handen van vice-eerste minister en minister van financiën Vincent Van Peteghem.

Naar aanleiding van de 29ste editie georganiseerd door EY in samenwerking met De Tijd, L’Echo, BNP Paribas Fortis en WorxInvest, verkoos een professionele jury – met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld – Willy Naessens Group boven de andere finalisten OMP, Spaas Kaarsen en Van Moer Logistics. Willy Naessens Group volgt Aliaxis – de laureaat van vorig jaar – op.

Een prachtig ondernemersverhaal

Michèle Sioen, voorzitster van de jury, licht de keuze voor Willy Naessens Group toe: “Een prachtig ondernemersverhaal met een rasechte ondernemer die het bedrijf heeft doen uitgroeien tot een goed georganiseerde multinational. Dit is al lang niet meer een one-man show. De oprichter is nog wel Voorzitter van de Raad van Bestuur en waakt over de langetermijnstrategie en de continuïteit van de onderneming, maar heeft gezorgd voor een uitstekend uitgebouwde organisatie waarin opvolging verzekerd is binnen de familie, maar ook door de inbreng van externen. Vanuit haar strategisch visie van verticale integratie tracht de groep de volledige waardeketen in-house te verzorgen. Door middel van een uitgepuurde industrialisering en automatisering met sterk doorgedreven integratie maken zij het verschil op het vlak van kostenefficiëntie, ontzorging, verwerkingscapaciteit, snelheid, uniforme kwaliteit en duurzaamheid. Willy Naessens Group is CO2 -neutraal en hiermee wil ze haar pioniersrol op het vlak van innovatie en onderzoek verder uitdiepen met bijzondere focus op duurzaamheid, circulariteit en digitalisering.

“We zijn verheugd om deze mooie prijs te geven aan deze onderneming, die door middel van  constante evaluaties, de toekomst van het bedrijf voorop stelt.  Door innovatie als focus te  houden, groeit het bedrijf mee met de globale tendens. Wij zijn evenveel trots op de andere  finalisten die allen een mooi en duurzaam groeipad aantonen.”    Patrick Rottiers CEO EY België

De groep is erg rendabel in een zeer competitieve markt, door in te zetten op zeer creatieve modulaire concepten. Verder werkt zij ook aan een strategie van diversificatie om minder conjunctuurgevoelig te zijn. Ze zoekt daarbij naar opportuniteiten die het businessmodel veel voorspelbaarder maken op het vlak van omzet en marge. De internationaliseringsstrategie is gebaseerd op het principe van ‘think global, act local’. Alle resultaten worden geherinvesteerd in de onderneming om ze verder te laten groeien”, vervolgt Michèle Sioen.

Daarnaast werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2023 uitgereikt. Die prijs wordt toegekend aan Vlaamse groeibedrijven, die het afgelopen jaar een mooi parcours hebben afgelegd.

Loop Earplugs verkozen tot scale-up van het jaar®’2023

De eer viel dit jaar te beurt aan Loop Earplugs. Loop Earplugs haalde het voor CHILI publish, ML6 en Techwolf en ontving de prijs uit handen van Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Jo Brouns. Als 18de winnaar van de prestigieuze titel treedt het Antwerpse
bedrijf in de voetsporen van FEops, de winnaar van 2022.

“Niet alleen vertegenwoordigt Loop Earplugs een inspirerend verhaal van ondernemerschap, veerkracht en aanpassingsvermogen, maar het is ook het resultaat van de ongelooflijke inzet van twee gedreven ingenieurs. In slechts vijf jaar tijd zijn ze erin geslaagd om de top te bereiken in hun niche, met 90% oprichterskapitaal, 98% van de omzet uit export en een indrukwekkende omzet van 120 miljoen euro. Wat hen onderscheidt, is hun slimme transformatie van gewone gehoorbescherming tot kwalitatieve lifestyleproducten, waarbij innovatie, creativiteit en klantbeleving centraal staan. Dit is waarom Loop Earplugs onze keuze is als winnaar”, verklaart Jurgen Ingels, Managing Director Smartfin Capital en voorzitter van de jury, de keuze voor Loop Earplugs.

Bekroning voor Belgische bedrijven die zich onderscheiden

EY organiseert de award voor ‘Onderneming van het Jaar®’ sinds 1995. Al 29 jaar zet de prijs
Belgische bedrijven in de kijker die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde
en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk
bestuur, ambitie en volharding om verder te groeien.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws