BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

89% van de Middelkerkenaars is gelukkig

Dat heet dan gelukkig zijn: 89% van de Middelkerkenaars is gelukkig

MIDDELKERKE – Volgens de nieuwe gemeente-stadsmonitor van de Vlaamse overheid voelt 89% van de Middelkerkenaars zich gelukkig. Ook op de andere graadmeters in dat ruime onderzoek scoort Middelkerke boven het Vlaamse gemiddelde.

De gemeente-stadsmonitor is een driejaarlijkse bevraging van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse Overheid. Dat onderzoek polst naar de mening van zo’n 135.000 Vlamingen. Het staat te boek als ‘de meest betrouwbare, representatieve en wetenschappelijk onderbouwde bevraging in Vlaanderen’, want het bundelt meer dan 100 cijfers over het leven in je stad of gemeente.

Volgens dit brede onderzoek zijn 83 % van de Middelkerkenaars tevreden over hun buurt. 89 % voelt zich ‘overall’ gelukkig in Middelkerke. Cijfers boven het Vlaamse gemiddelde uitstijgen.

De zee is een geluksfactor

Bij de vorige gemeente-stadsmonitor in 2020 scoorde Middelkerke op de graadmeter ‘geluk’ al boven de 80%. Grootste reden voor geluk volgens de inwoners? Vlakbij zee wonen, voldoende uitgeruste faciliteiten, rust, goede woonkwaliteit en omringd worden door ‘vriendelijke mensen’.

Die conclusies werden ook bevestigd na twee burgerbevragingen en twee enquêtes bij de tweedeverblijvers die het lokaal bestuur tussen 2020 en 2023 uitvoerde.

We leveren dagelijks inspanningen om het leven in Middelkerke zo aangenaam mogelijk te maken, maar de laatste jaren konden we enkele prachtige dingen realiseren. Denk maar aan de mooie promenade in Westende, onze verbeterde fietsverbindingen in het hinterland of het nieuwe sportpark De Krokodiel. Allemaal projecten die rechtstreeks het welzijn van de mensen bevorderen met meer groen en meer ruimte. Onze inwoners zijn positieve, dankbare mensen met een gezonde eigen mening. Ik ben trots en fier dat zij onze inspanningen zo goed waarderen, maar de hoge scores vloeien ook voort uit de positieve ingesteldheid van alle Middelkerkenaars”, verklaart burgemeester Jean-Marie Dedecker.

Raadpleeg hier de Middelkerkse resultaten in de gemeente-stadsmonitor bevraging.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving