BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Video Reportage

Dreams Lab by Partena Professional: na succesverhaal in Brussel, nu ook Pop-Up Store in Kortrijk

KORTRIJK – Na het succesverhaal in Brussel opent Partena Professional een tweede Dreams Lab Pop-Up Store, ditmaal in Kortrijk. Beginnende ondernemers krijgen er de kans om hun project gratis uit te testen in een realistische omgeving. Onder begeleiding van de experten van Partena Professional worden ze volledig klaargestoomd voor de daadwerkelijke lancering van hun project. “Dankzij de gepersonaliseerde begeleiding tracht Partena Professional de slaagkans van de ondernemers te maximaliseren en bijgevolg hun ondernemersdromen waar te maken”, aldus Marijke Coussement, project manager van de Dreams Lab Pop-Up Store te Kortrijk.

Na een succesvolle eerste editie in Brussel lanceert Partena Professional een tweede Dreams Lab Pop-Up Store, deze keer in Kortrijk. Zo openen ze hun deuren voor startende ondernemers die hun product willen uittesten alsook ondernemers die bijvoorbeeld al een webshop beheren, maar nog geen fysieke winkel hebben. Tevens zijn ondernemers die al een fysieke winkel in een andere regio uitbaten eveneens welkom. Kortom de deuren van de Dreams Lab Pop-Up Store staan open voor zowel klanten als ondernemers die klant willen worden bij het Sociaal Verzekeringsfonds van Partena Professional.

Gratis project uittesten

“Het doel van deze Pop-Up Store is starters de mogelijkheid te bieden hun project volledig gratis te testen in een fysieke winkelruimte en dus zo de financiële kopzorgen die gepaard gaan bij het huren van een winkel weg te nemen.”, vertelt Marijke Coussement, project manager van de Dreams Lab Pop-Up Store te Kortrijk, “Zo kunnen de starters zich ten volle concentreren op de verkoop van hun product of dienst. De deelnemers moeten dus geen huur, waarborg, kosten van nutsvoorzieningen of een commissie op hun verkopen betalen. Bovendien kunnen ze ook gratis gebruikmaken van een betaalterminal en ontvangen ze gratis coaching bij hun aanwezigheid in de Pop-Up Store.”

Veilige setting om project af te toetsen

De Pop-Up Store is een fysieke winkelruimte waarin verschillende deelnemers tegelijkertijd hun project kunnen uittesten. Op die manier kunnen de starters in een realistische en tegelijkertijd ook een flexibele en vooral veilige setting hun project aftoetsen met behulp van experts. Tevens krijgen ze ook de mogelijkheid om te netwerken met potentiële klanten. “Door dit unieke project komen de deelnemers aan de Dreams Lab Pop-Up Store op deze manier ook met andere ondernemers in contact en kunnen zo van elkaar leren en feedback geven.”, gaat Marijke Coussement verder, “Onze slogan is dan ook Ondernemen met Ondernemers. Ons ondernemingsloket helpt eveneens ondernemers met het administratieve luik van de opstart. Maar wat met de cruciale vragen: Wie is mijn ideale klant? Hoe ga ik communiceren? Hoe maak ik het verschil? Wie beantwoordt deze vragen met hen? Welnu, Dreams Lab legt deze vragen voor aan de startende ondernemers zodat ze verder op weg kunnen. We stellen immers vast dat vele starters onvoldoende stilstaan bij deze prangende vragen. Dit doen we aan de hand van interactieve digitale workshops alsook persoonlijke coaching. En hoe doen we dat concreet? We stellen een fysieke winkelruimte ter beschikking aan ondernemers. In deze winkelruimte kunnen ze in alle veiligheid en met de nodige ondersteuning van onze coaches hun project uittesten en dit volledig gratis waardoor deze starters zich volop kunnen focussen op hun product”

Tweede editie

De tweede editie van de Dreams-Lab pop-up Store bevindt zich in het hart van Kortrijk, aan de Steenpoort 9, vlakbij het winkelcentrum K en in de buurt van het station. De deelnemers kunnen gedurende minimum één maand instappen in de Pop-Up Store. Verder dienen ze ook minstens 3 dagen per week aanwezig te zijn in de Pop-Up Store. Alle projecten, met uitzondering van de uitbating van horeca, kunnen hieraan deelnemen. “We zijn erg blij hier in Kortrijk de deelnemers te mogen ontvangen. Onze coaches kijken er naar uit om de deelnemers klaar te stomen voor de daadwerkelijke markt. We hopen dat er net zoals in Brussel vele succesverhalen voortkomen uit deze editie”, besluit Marijke Coussement.

Wie geïnteresseerd is kan een kijkje komen nemen in de Dreams-Lab pop-up Store vanaf 3 januari 2024 tot eind juni 2024.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Video Reportage