BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Sport

Geen afgelasting van Hexia Cyclocross ondanks aanhoudende regenval deel parcours blank zet

GULLEGEM – Op zaterdag 6 januari aanstaande vindt de zevende editie van de Hexia Cyclocross plaats in Gullegem. Ondanks de overvloedige regenval, waardoor momenteel een deel van het parcours, langs de Heulebeek die tussen Gullegem en Heule stroomt, blank staat, is de organisatie ervan overtuigd dat de Hexia Cyclocross zaterdag doorgang zal vinden.

“Dit is echter niet de eerste keer dat dit gebeurt,” reageert de organisatie. “Ook bij de eerste editie in 2018 stond het terrein enkele dagen voor de wedstrijd blank. Wij kunnen verzekeren dat de wedstrijd niet in gevaar komt. We houden de situatie nauwlettend in de gaten, want bij een drogere periode kan het waterpeil immers snel dalen. Mocht dit niet het geval zijn, dan passen wij gewoon het parcours aan. Het betreft namelijk slechts een klein, lager gelegen deel van het parcours waar de problemen zich voordoen,” aldus de organisatie.

Heel wat toprenners aan de start

Op de eerste zaterdag van januari zullen verschillende toprenners afreizen naar Zuid-West-Vlaanderen voor de Hexia Cyclocross. Onder andere Europees kampioen Michael Vanthourenhout (BEL), Thibau Nys (BEL), Thomas Pidcock (GBR), Ceylin del Carmen Alvarado (NED), Inge van der Heijden (NED) en Manon Bakker (NED) zullen aanwezig zijn. De organisatie is alvast verheugd deze bekende namen te verwelkomen en kijkt uit naar een spannende wedstrijd.

Extra zwaar parcours

Sportiviteit staat echter centraal tijdens de Hexia Cyclocross. Na het incident met Mathieu van der Poel tijdens de wedstrijd in Hulst, waarbij sprake was van spugen, wordt er extra aandacht besteed aan sportief gedrag. De verschillende zoneverantwoordelijken kregen reeds een briefing en zullen extra waakzaam zijn. De organisatie benadrukt dat het parcours door het natte weer al zwaar genoeg zal zijn voor de renners en dat onsportief gedrag gemist kan worden als kiespijn.

Foto’s Samson

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Sport