BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws, Sport

Gullegemse blubber zorgt niet echt voor problemen bij winnaar Michael Vanthourenhout

GULLEGEM – Het drassige parcours van de Hexia Cyclocross in Gullegem zorgde zaterdagnamiddag echter niet voor zware problemen bij Michael Vanthourenhout.  Slechts een tempoversnelling had de Europese kampioen nodig om de concurrentie achter zich te laten.  Dit gebeurde reeds in de derde ronde van de wedstrijd.   De Brit Cameron Mason eindigde op tweede plaats.  Joran Wyseure kon na een intense strijd nog Thibau Nys van zich afhouden en eindigde derde.   

Voor Vanthourenhout was het zijn tweede zege van het seizoen.  Na twintig minuten wedstrijd trok Vanthourenhout fors door. Half cross bouwde hij een twintigtal seconden op zijn achtervolger Mason op en vijfentwintig op Wyseure en Nys.  Met een geruststellende voorsprong dook hij dan ook de slotronde in. Enkel de strijd voor de laatste podiumplaats werd nog spannend gezien slechts enkele meters tussen de nummer 3 en 4 was. 

Bij de elite dames kwam Zoe Backstedt over de finish gevolgd op een tweede plaats door Manon Bakker.  Inge Van Der Heyden sloot de top drie af.  Bij de juniores mannen werd Benedikt Ben laureaat en bij de juniores vrouwen was Rafaelle Carrier de beste.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws, Sport