BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Sport

Met een sportieve en muzikale topaffiche maakt Gullegem zich op voor een hoogdag 

GULLEGEM – Woensdag wist onze redactie reeds te melden dat als gevolg van de overvloedige regenval van de afgelopen dagen, een deel van het parcours van de Hexia Cyclocross onder water was komen te staan. Hoewel het water naar verwachting tegen zaterdag zal zakken, heeft de organisatie vandaag toch definitief besloten om het parcours aan te passen.

Het gewijzigde parcours zal echter maar 2500 meter lang zijn in plaats van de oorspronkelijke 2700 meter. Een deel van de heuvelzone werd daarbij uit het parcours verwijderd. “Ondanks deze aanpassingen blijft het parcours echter zeer uitdagend”, vertelt Stijn Tant, voorzitter is van het organiserend comité, “Met verschillende obstakels zoals balkjes, een wasbord, een zandstrook en twee bruggen valt het parcours echter niet te onderschatten. De weersverwachtingen voor zaterdag zijn overigens zeer goed, dus we kunnen ons verheugen op een sportieve en muzikale topdag. Bij de heren wordt een spannende strijd verwacht met toppers als Europees en Belgisch kampioen Michael Vanthourenhout, Thibau Nys, Cameron Mason en Felipe Orts Lloret. Helaas zal Tom Pidcock vanwege ziekte niet aan de start verschijnen. Bij de dames zullen verschillende toppers, waaronder Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden, Manon Bakker en Aniek van Alphen, aan de start verschijnen. ”

Naast de sportieve wedstrijden zal de Hexia Cyclocross het publiek ook trakteren op een muzikale topdag. Op zaterdag 6 januari zal de populaire influencer Average Rob samen met Omdat Het Kan Soundsystem om 14.00 uur de (after)party openen, nadat hij tijdens de Turbo Cross in Diegem zijn debuut in het veld maakte.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Sport