BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Provinciebedrijf Westtoer omarmt toegankelijkheid: schenking van 1.500 EUR aan vzw Kompaan

Provinciebedrijf Westtoer omarmt toegankelijkheid: schenking van 1.500 EUR aan vzw Kompaan

BRUGGE – Het provinciebedrijf Westtoer schenkt 1500 euro aan Kompaan vzw, een organisatie die zich inzet voor toegankelijk toerisme. Westtoer neemt ook zelf initiatieven om het toeristisch recreatief aanbod in West-Vlaanderen toegankelijker te maken.

Met een cheque van 1500 euro ondersteunt Westtoer de werking van Kompaan vzw. Deze organisatie fungeert als brug tussen reizigers met ondersteuningsnoden en vrijwilligers die hen ondersteunen tijdens een uitstap of vakantie. Want voor mensen met een beperking of zorgvraag is individueel, zelfstandig of volledig naar eigen wens reizen en participeren in het vrijetijdsaanbod verre van evident. ‘Westtoer steunt voluit het engagement van Kompaan vzw. Toerisme moet inclusief zijn zodat iedereen optimaal kan genieten van vakantie en vrije tijd’, aldus Sabien Lahaye-Battheu voorzitter van Westtoer en gedeputeerde voor toerisme.

Kompaan

Kompaan vormt een brug tussen reizigers met een beperking of zorgvraag en vrijwilligers. De vrijwilligers van Kompaan helpen tijdens reizen of uitstappen met dagelijkse dingen en bieden ondersteuning bij zorgvragen. Hierdoor zijn vakantiegangers met een ondersteuningsnood niet afhankelijk van vrienden, familie of zorgpersoneel om hun droomreizen of uitstapjes te maken. ‘Wij worden nog dagelijks gecontacteerd door mensen met een beperking die op zoek zijn naar de gepaste begeleiding die niet in hun onmiddellijke omgeving beschikbaar is. Met Kompaan zorgen we ervoor dat personen met een zorgvraag deze droom kunnen waarmaken samen met een vrijwilliger’, zegt Kristof Steegmans, voorzitter van Kompaan vzw.

Actief betrokken

Ook Westtoer zelf is actief betrokken bij het toegankelijker maken van het fiets- en wandelaanbod in West-Vlaanderen. Westtoer laat meerdere recreatieve lussen en routes screenen door Inter (Agentschap Toegankelijk Vlaanderen).

Op basis van hun adviezen worden vervolgens enkele toegankelijke routes uitgetekend, voor mensen met beperkte mobiliteit. Westtoer wil dit aanbod grondig uitbreiden in de toekomst, in samenwerking met de andere Vlaamse provincies. Het toegankelijke fiets- en wandelaanbod in West-Vlaanderen vind je terug op de website van Visit West-Vlaanderen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving