BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Zwevegem, Deerlijk, Kortrijk en Waregem het zwaarst getroffen door wateroverlast en stormschade

KORTRIJK/ZWEVEGEM/DEERLIJK/KORTRIJK – Als gevolg van aanhoudende regenval ontving de brandweerzone Fluvia sinds 2 januari tot en met woensdagmiddag maar liefst 139 noodoproepen, allemaal gerelateerd aan wateroverlast, pompen en stormschade.

“Van deze oproepen waren er 94 specifiek gerelateerd aan wateroverlast”, meldt communicatieverantwoordelijke Kaat Nuyttens van de hulpverleningszone Fluvia. “De overige interventies hadden betrekking op bomen en takken op de openbare weg, weggewaaide dakpannen en instortingsgevaar. De interventies zijn goed verdeeld over de gehele regio, hoewel er in Zwevegem, Deerlijk, Kortrijk en Waregem iets meer meldingen waren dan elders in de zone.”

Een van deze interventies deed zich voor in de Trompestraat in Deerlijk waar een spar door de felle windstoten dreigde te vallen op de draden van een laagspanningsleiding van Fluvius. De bijgeroepen brandweerpost BELGIEK van de zone Fluvia kwam ter plekke om de boom in stukken zagen zodat Fluvius de leidingen kon vernieuwen.

Foto Patrick Verhaeghe

Op dinsdag bood de hulpverleningszone Fluvia ook logistieke hulp in Oost-Vlaanderen. “Na de vorige wateroverlast in onze eigen regio hadden we nog een grote hoeveelheid zandzakken die gevuld werden in Lombardsijde in stock”, vervolgt communicatieverantwoordelijke Kaat Nuyttens. “Op verzoek werden 2.000 zandzakken getransporteerd naar de brandweerkazerne van Oudenaarde om daar te worden ingezet waar overstromingsgevaar dreigde.”

De brandweer doet echter een oproep om zoveel mogelijk meldingen te doen via het digitale loket, bereikbaar via www.1722.be.

Foto Samson
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd