BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

‘Benny miji zo Jong Kuurne’ laureaat van 18 de Batoet volleybaltoernooi

KUURNE – Afgelopen Zaterdag streken 16 recreatieve volleybalploegen neer in de sporthal van Kuurne voor de 18de editie van het volleybaltoernooi van de plaatselijke VC BATOET. Naast regionale ploegen mocht de organisatie ook teams uit Westmalle, Brussel en Antwerpen verwelkomen. Enkele deelnemende volleybalploegen zorgden tevens ook voor een internationaal tintje aan het toernooi, met vier ploegen met Poolse spelers en één ploeg met Oekraïners.

Het toernooi van VC BATOET is dermate populair dat de inschrijvingen binnen 10 dagen waren afgerond, en zelfs drie ploegen richting reservelijst werden verwezen. 

Spannende finale

Om 09.30 uur speelden de eerste acht teams hun wedstrijden in de voorrondes op zaterdag. Na de middag werden de wedstrijden evenwichtiger en spannender. Om 17.15 uur werd uiteindelijk de finale gespeeld tussen het Oekraïense volleybalteam en de plaatselijke club ‘BENNY miji zo Jong Kuurne’.

Het deelnemende Oekraïense team

De naam Benny en het logo met de snor verwijzen naar de in mei 2021 overleden en in de Kuurnse volleybalkringen geliefde Benny Haemers. Dat deze volleybalclub bestaat uit allemaal oud-leden van de lokale VC Jong Kuurne is ook duidelijk uit de naam af te leiden.

Oekraïense team leek onklopbaar

Het Oekraïense team daar in tegen leek bij de start van de finale onklopbaar en liep al gauw uit tot 3-8. Maar de Benny’s lieten zich mentaal niet kopje onder duwen en kwamen terug. Na een ongelooflijk spannend einde van de eerste set trokken de Benny’s het laken naar zich toe met 27-25.

De tweede set leek nog spannender te gaan worden dan de eerste, en dat werd nog waarheid ook. Een nek-aan-nek-gevecht voor elk punt en elke bal liet ons in het ongewisse van wie hier het pleit zou halen. Met een 25-23 eindscore haalde het team van ‘Benny miji zo Jong Kuurne’ finaal de vereiste tweede winnende set binnen en mocht zich tot de winnaar van het 18de volleybaltoernooi van VC Batoet kronen.

Het team van Smash Recrea Deerlijk

Ook het Oekraïense volleybalteam kwam als tweede alle lof toe voor het zorgen voor zo’n bloedstollende finale. Het team van Smash Recrea Deerlijk scoorde de fair-play-trofee van het 18de Batoet-toernooi.

Zaterdag werd andermaal een hoogtepunt voor de volleybalsport in de Kuurnse sporthal, met veel dank aan de organiserende club www.batoet.be en de vele vrijwilligers en sponsors.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport