BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Druk weekend voor NorthSealTeam

Zeehondenpup op strand st.-Idesbald

Afgelopen vrijdag diende het NorthSealTeam West verschillende keren uit te rukken, waaronder voor een grijze zeehondenpup in St. Idesbald. Het zeehondje had een comfortabel plekje gevonden midden op het strand. Na een gezondheidscontrole door een vrijwilliger van het NorthSealTeam West bleek de pup in goede conditie te verkeren. Nadat foto’s naar het centrale team van NST in Oostende waren gestuurd, werd deze goede gezondheid bevestigd. Om de pup de rust te gunnen waar het naar op zoek was, werd een perimeter ingesteld met kegeltjes in een ruime omgeving rondom het dier. De vrijwilligers van NST West hielden verder een oogje in het zeil en deelden informatie met strandwandelaars. Zaterdagochtend besloot de gezonde zeehondenpup om terug richting zee te kruipen. Waarschijnlijk voldoende uitgerust en mogelijk hongerig na een dag en een nacht op het strand. Ook tijdens het weekend kreeg het NorthSealTeam nog enkele oproepen binnen.

Foto’s Hilde Saesen NorthSealTeam West

Als u tijdens uw wandeling een zeehondje op het strand opmerkt, volg dan deze richtlijnen:

  • Houd MINSTENS 30 meter afstand.
  • Houd uw hond aangelijnd.
  • Vraag anderen om hetzelfde te doen.
  • Bel het noodnummer van het NorthSealTeam: 0491/74 32 78.

Onthoud altijd: zeehonden zien er schattig uit, maar het zijn de GROOTSTE ROOFDIEREN aan onze kust!

Het NorthSealTeam is voortdurend op zoek naar vrijwilligers om hun permanentieteam uit te breiden. Hoe meer vrijwilligers, hoe comfortabeler de ‘shifts’. Wil jij ook zeehonden bewaken? Meld je dan aan bij het NorthSealTeam via het nummer 0491 743 278 of via e-mail info@northsealteam.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving