BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Gent: kindjes in stadscrèches voortaan met circulair slabbetje aan tafel

Kindjes in stadscrèches voortaan met circulair slabbetje aan tafel

GENT – In heel wat kinderopvanglocaties van de Stad Gent gaan baby’s en peuters voortaan aan tafel met een slabbetje gemaakt van oude badhanddoeken. Er werden 1.000 exemplaren gemaakt in het sociale naaiatelier van de Stad.

Heel wat kinderopvanglocaties van de Stad Gent, gebruiken voortaan slabbetjes, gemaakt van oude badhanddoeken, die werden gedoneerd. In het naaiatelier van het Dienstenbedrijf Sociale Economie (DBSE) werden zo 1.000 exemplaren gemaakt. Het DBSE biedt kansen aan mensen die hun weg zoeken op de arbeidsmarkt door hen een vak te leren op de werkvloer.

“Het DBSE gaat in zijn ateliers wel vaker aan de slag met restmateriaal, zoals banners van voorbije evenementen, houtresten of oude gordijnen. Voor de medewerkers extra oefenkansen, voor de eindgebruiker een uniek product”, aldus Rudy Coddens, schepen van Sociaal Beleid

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving