BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Grijze zeehondenpup publiekstrekker afgelopen weekend op het strand van Oostduinkerke

OOSTDUINKERKE – Het afgelopen weekend kreeg het strand van Oostduinkerke onverwacht bezoek van een grijze zeehondenpup.  Deze alerte zeehondenpup had  zich comfortabel genesteld op het strand en trok dan ook de aandacht van talloze nieuwsgierige strandwandelaars. Het NorthSealTeam West snelde ter plaatse om een oogje in het zeil te houden en ondertussen nieuwsgierige toeristen op een veilige afstand te houden. Daarnaast stond het team paraat om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden.

VZW NorthSealTeam, gevestigd in Oostende, is een vrijwilligersorganisatie die zich belangeloos inzet voor het observeren, analyseren en evalueren van de toestand van zeehonden en hun leefomgeving.  De vzw staat in rechtstreeks contact met SeaLife en KBIN.  Het primaire doel is om de rust en veiligheid van zeehonden tegenover strandgangers en hun huisdieren te waarborgen. Een tweede héél belangrijke taak is sensibilisering. Deze inzet reikt over de ganse Belgische kustlijn.

Foto’s Hilde Saesen

“Het uitvoeren van interventies begint altijd met het afbakenen van een tijdelijke veiligheidszone in de buurt van de rustende zeehond”, legt Hilde Saesen van NorthSealTeam uit. “Vervolgens maken wij een inschatting van de gezondheidstoestand van de zeehond, nemen foto’s en sturen deze door naar NST Oostende.  Indien er twijfel is over de gezondheid wordt ook SeaLife op de hoogte gebracht.  De laatste jaren worden steeds meer jonge grijze zeehonden aangetroffen op onze Belgische stranden.

Aantal interventies 2023

Spot u, tijdens uw wandeling, een zeehondje op het strand?

  • Hou MINSTENS 30 meter afstand
  • Hou hond aangelijnd
  • Vraag dit ook aan anderen
  • Bel het NorthSealTeam noodnummer 0491/74 32 78

Vergeet nooit: zeehonden zien er schattig uit, maar het zijn de GROOTSTE ROOFDIEREN aan onze kust!

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Zeehondenpup op strand st.-Idesbald

Druk weekend voor NorthSealTeam

Afgelopen vrijdag diende het NorthSealTeam West verschillende keren uit te rukken, waaronder voor een grijze zeehondenpup in St. Idesbald. Het zeehondje had een comfortabel plekje