BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin viert op 22 juni zijn 50ste verjaardag

Kiwanis

NIEUWPOORT – Op zaterdag 22 juni 2024 is het feest in het Nieuwpoortse Centrum Ysara, want daar viert de VZW Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin haar 50ste verjaardag, omgeven door een heerlijke Italiaanse sfeer. Het hoogtepunt van de avond is het optreden van de wereldberoemde Italiaanse Eros Ramazzotti tribute band Dove c’è Musica.

“Na vijf prachtige decennia mogen we groots uitpakken met speciale foodtrucks die pizza, pasta en andere Italiaanse lekkernijen serveren, allemaal doordrenkt met een Italiaanse twist. Onze top-DJ en Dove c’è Musica beloven een fantastische feestavond. Zoals gebruikelijk zullen de opbrengsten van ons populaire serviceclub opnieuw worden geschonken aan lokale goede doelen, waarmee we in het verleden de strijd tegen kinderarmoede hebben gesteund. Het enthousiasme onder onze leden en supporters is groot, dus we raden iedereen aan om snel tickets te bestellen vanaf vrijdag 1 maart 2024, via de QR-code op onze affiches of per e-mail op tickets@kiwanisnieuwpoort.be,” zegt Luc Neuville namens de jubilerende organisatie.

Lokale goede doelen ondersteunen

Met de 1112ste vergadering in het vooruitzicht, 16 kernleden en talloze sympathisanten, heeft de VZW Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin in de afgelopen 50 jaar tal van activiteiten en evenementen georganiseerd. Met de opbrengsten heeft de serviceclub lokale goede doelen ondersteund. “We hechten waarde aan tradities. Elke euro besteed aan sociale projecten wordt zorgvuldig gecontroleerd, maar als we erin geloven, kunnen ze altijd rekenen op onze steun. Hoewel we het exacte bedrag niet hebben bijgehouden, is de som die we de afgelopen vijf decennia hebben geschonken aanzienlijk. Deze lijn zetten we ook de komende jaren voort omdat het noodzakelijk is en we zien dat onze bijdragen daadwerkelijk een verschil kunnen maken. Met een positieve instelling blijven we evenementen organiseren, en met onze ‘Italiaanse avond’ tijdens ons jubileumjaar doen we er nog een schepje bovenop,” aldus Luc Neuville.

Eros Ramazzotti tribute band Dove c’è Musica

Op het gebied van entertainment heeft Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin eerder evenementen als ‘Enjoy Cuba’ (2018), ‘Cuba-Licious’ (2019) en post-corona ‘J’aime la vie’ (2022) georganiseerd. Nu zetten ze zich volledig in voor de Italiaanse avond op zaterdag 22 juni 2024 in Centrum Yasara. Vanaf 19u30 kunnen bezoekers genieten van diverse foodtrucks met een focus op Italiaanse specialiteiten, terwijl een top-DJ voor een sfeervolle achtergrondmuziek zorgt. Het hoogtepunt van de avond is het optreden van de wereldberoemde Eros Ramazzotti tribute band Dove c’è Musica, onder leiding van zanger-frontman Gero Carlino. Dankzij de goede connecties van Nathalie Brys van het Nieuwpoortse boekingskantoor ‘The Music Office’ kon de organisatie deze internationale topband strikken. Met z’n zessen brengen ze op het podium de grootste hits van de Italiaanse wereldster Eros Ramazzotti.

Twee uitverkochte concerten

“Vorig jaar gaf hij nog twee uitverkochte concerten in Vorst Nationaal. Dit jaar heeft hij geen concertplannen, dus we zijn blij, trots en fier dat we met Dove c’è Musica deze leemte opvullen met een sterk alternatief voor de talloze fans van Ramazzotti en het Italiaanse repertoire. Onze Italiaanse avond is ook ideaal te combineren met een overnachting aan zee, want we werken nauw samen met enkele lokale B&B’s en hotels die speciale voorwaarden aanbieden. Op onze website vind je hierover alle informatie,” aldus de organisatie.

Dove c’é Musica staat bekend als ‘de beste Eros Ramazzotti tribute band’ vanwege hun reputatie en vele optredens. Frontman Gero Carlino begon als grap met imitaties van Eros, wat meteen een groot succes werd. Snel volgde zijn solocarrière en werd hij lid van diverse bands. In 2000 werd hij uitgenodigd voor ‘Stella Gemella’, een van de topshows op de Italiaanse televisie. Later was hij ook te zien in programma’s als ‘Tali e Quali Show’ en werd hij uitgenodigd voor ‘Michelle Impossible’, een programma gepresenteerd door Eros Ramazzotti’s eerste vrouw Michelle Hunziker. De band heeft een uitstekende relatie met Ramazzotti; een van hun muzikanten speelde zelfs mee in een van zijn videoclips.

“Meer dan anderhalf uur lang brengen we de grootste hits en bekendste nummers van Eros Ramazzotti. Na optredens in landen als Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, de Verenigde Staten en voor meer dan 100.000 Italianen, komen we nu naar België. Naast een sterke Italiaanse gemeenschap zijn er ook veel landgenoten die houden van de Italiaanse sfeer, het land, de cultuur en de muziek. Als je aan België denkt, denken wij spontaan aan bier, wafels en frieten (lacht), maar we weten gelukkig dat er nog veel meer is,” glimlacht Gero.

Vanaf vrijdag 1 maart 2024 kunnen tickets besteld worden via de QR-code op de affiche of per e-mail via tickets@kiwanisnieuwpoort.be voor de Italiaanse feestavond van Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin. Meer informatie over de 50-jarige Nieuwpoortse serviceclub en dit evenement is te vinden op www.kiwanisnieuwpoort.be.

Over Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin: Kiwanis Veurne Polder en Duin ontstond in 1974 en werd veertig jaar later (2014) omgedoopt tot Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin onder het toeziend oog van wijlen Nieuwpoorts burgemeester Roland Crab

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws