BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Passchendaele museum verrast met twee nieuwigheden

Passchendaele museum verrast met twee nieuwigheden

ZONNEBEKE – Het Passchendaele Museum in Zonnebeke opent opnieuw de deuren. Bezoekers kunnen er een gloednieuwe belevingsexpo en tijdelijke tentoonstelling ontdekken. Hiermee wil het museum het verhaal van de Slag bij Passendale en de vele slachtoffers blijven brengen en herdenken.

Het Passchendaele Museum opent, met de steun van Provincie West-Vlaanderen, een heuse immersieve ruimte. De nieuwe belevingsexpo dient als een introductie tot de Slag bij Passendale. Krachtige visualisaties, op maat gemaakte muziek, door Jef Neve en metershoge geprojecteerde historische beelden duiden chronologisch de Slag. Het is een totaalbeleving, waar jong en oud volledig ondergedompeld worden in het verhaal en het landschap van 1917.

Nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Echoes of War’

Daarnaast opent het museum, in het kader van het WOI-themajaar Landscapes | Feel Flanders Fields van Toerisme Vlaanderen en Westtoer, de tijdelijke tentoonstelling ‘Echoes of War’. De rol van het landschap, als getuige en drager van oorlogsverhalen, staat hierin centraal. Deze tentoonstelling neemt bezoekers mee, doorheen de geschiedenis van het landschap. Zo volgen de bezoekers, aan de hand van persoonsverhalen, de tocht van een gewone soldaat. ‘Echoes of War’ moedigt aan om het landschap rondom het museum te ontdekken na het bezoek.

Familievriendelijk parcours

De jongste bezoekers kunnen nog steeds met Lisa, haar neefje Louis en museumratje Maurice, op tocht doorheen het museum, met een plooikaart en een luisterspel op hun maat. De interactieve elementen doorheen de hele museumopstelling, zorgen ervoor, dat ook de kinderen leerzaam met dit stukje geschiedenis kennismaken.

Het Passchendaele Museum is van 1 februari tot en met 17 november elke dag open van 10u00 tot 17u30 uur. Laatste toegang tot het museum om 16u30 uur.

Meer informatie en tickets kan je terugvinden op www.passchendaele.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Stormschade in de Westhoek

Stormschade in de Westhoek

WESTHOEK – Donderdagnamiddag trok een onweersbui over de regio. Dit ging gepaard met heel wat regen en een stevige wind en zorgde voor een 100-tal