BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Ploegenvoorstelling op groot scherm in wielercafé “Ollik in Kuurne”

KSA Leiezonen

Kuurne bereidt zich voor op een sportief – maar vooral feestelijk weekend. Onder de naam “Santo Asino” bundelt de gemeente Kuurne alle activiteiten die komend weekend worden georganiseerd in het kader van Kuurne-Brussel-Kuurne onder één noemer om er een groot volksfeest van te maken. Diverse organisaties en lokale horecagelegenheden zetten zowel zaterdag als zondag hun beste beentje voor.

Dit jaar vindt de ploegenvoorstelling en de start van Kuurne-Brussel-Kuurne voor de elite-renners niet plaats in Kuurne zelf, maar in het nabijgelegen Kortrijk. Desondanks wil Kuurne dit grootschalige wielerfeest niet zomaar voorbij laten gaan en er een feestelijke tweedaagse van maken, die reeds begint op zaterdag met KBK Cyclo, met start en aankomst bij zaal Kubox. De organisatoren van dit evenement mikken ook dit jaar op meer dan 4000 deelnemers, die kunnen kiezen uit een rit van 65, 85, 105 of 130 kilometer.

Ollik in Kuurne

Even verderop, in de schaduw van de Sint-Pieterskerk, staan eveneens op zaterdag vanaf 12 uur Sebbe Benoit, Robin Verhaeghe, Stan Marchau, Gilles Bouckaert, Lukas Moreel en Lukas Vanneste klaar met hun koerscafé in de feesttent genaamd “Ollik in Kuurne”. “Het is de bedoeling dat onze feesttent gedurende het weekend een en al sport uitademt”, aldus Stan Marchau. “Wielerliefhebbers zijn dan ook reeds op zaterdag meer dan welkom, aangezien we gedurende de namiddag de Omloop Het Nieuwsblad op groot scherm vertonen. Daarnaast voorzien we ook ludieke animatie tijdens de namiddag en avond in onze tent, denk aan KBK ‘Specials’ en ‘Olé Pistolet’.

Gesigneerd truitje van Eli Iserbyt of Jasper Stuyven

Wie vijf Kwaremont biertjes koopt, maakt bovendien kans om er nog eentje extra te verdienen door een van de twee petten die hij bij zijn bestelling kreeg over de tap te gooien. Voor de sportievelingen hebben we ook een fiets klaarstaan waarop ze zich volledig kunnen uitleven. Degene die daarbij de beste prestatie neerzet, maakt zelfs kans op een gesigneerd truitje van Eli Iserbyt of Jasper Stuyven. Vanaf 20 uur voorzien we dan diverse DJ’s in onze tent, waaronder De Ververie – Soundsystem, het ’70 – ’80 comité en DJ Traktor. Daarnaast staat omstreeks middernacht ook nog een speciaal evenement gepland, waar ik helaas nog niets over kan zeggen.  Graag bedanken we nu al onze sponsors Bavik, slagerij Cannaert en de Sint-Pietersbakkerij om ons te steunen bij dit initiatief.”

Ploegenvoorstelling op groot scherm

Ook op zondag tussen 10 en 13 uur staat het team van “Ollik in Kuurne” paraat om de wielerfans te ontvangen. “Dit jaar geen ploegenvoorstelling op het plein gelegen naast de Sint-Pieterskerk”, vervolgt Stan, “Of toch … Als de renners niet zoals alle voorgaande jaren worden voorgesteld naast de Sint-Pieterskerk, halen wij ze naar hier. Weliswaar niet in levende lijve, maar via een live stream op groot scherm, om onze wielerliefhebbers toch deze wielerhoogdag op en top te laten beleven.” Wie het koerscafé “Ollik in Kuurne” wil bezoeken, komt gratis binnen en voor de allerkleinsten is er een springkasteel voorzien. De opbrengst van het koerscafé zal integraal gebruikt worden om de diverse kampen van KSA Leiezonen mee te financieren.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws