BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Politiezone Grensleie lanceert HackShield en zoekt Cyber Agents

Politiezone Grensleie lanceert HackShield en zoekt Cyber Agents

MENEN/WEVELGEM/LEDEGEM – Op Safer Internet Day kondigde Politiezone Grensleie, de start aan van het project ‘HackShield’, een innovatief initiatief, om digitale veiligheid te bevorderen, bij kinderen in Menen, Wevelgem en Ledegem. Het project wordt ondersteund door Stad Menen en Gemeente Wevelgem en wordt samen uitgevoerd met Politiezone Grensleie.

Hackshield is een interactieve cybersecurity game ontworpen voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het doel is om op een speelse manier essentiële digitale vaardigheden aan te leren en bewustzijn te creëren over online gevaren

HackShield promovideo

Ter ondersteuning van HackShield deden kinderen uit de regio Menen, Wevelgem en Ledegem mee, aan een inspirerende promovideo. Deze video geeft een uniek inzicht in hun ervaringen en leerproces met betrekking tot digitale veiligheid.

Ondersteuning door stad Menen, gemeente Wevelgem en gemeente Ledegem

De betrokken gemeenten erkennen het belang van digitale veiligheid voor de jeugd en ondersteunen actief dit initiatief. Het project beoogt de bewustwording van online gevaren te vergroten en kinderen te voorzien van de nodige vaardigheden om zichzelf online te beschermen.

Uitnodiging voor scholen

Alle scholen in de regio, hebben reeds een uitnodiging ontvangen, om een inspecteur en een medewerker te verwelkomen. Zij zullen vanaf midden-februari langs gaan bij de scholen, om kinderen te zoeken die Politiezone Grensleie willen helpen en zo cyber-agents worden. De beste 3 cyber-agents van iedere gemeente, worden op het einde van het schooljaar uitgenodigd, voor een kleine prijsuitreiking op het politiecommissariaat. Dit project, ondersteunt door Vlaanderen, markeert een belangrijke stap in de richting van een veiligere online omgeving voor de jeugd.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving

Autodiefstallen in de regio rond Menen

MENEN – De Politiezone Grensleie meldt een alarmerende toename van autodiefstallen die lijken voort te vloeien uit de opkomende trend van “mouse jacking”. In de