BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Protest boeren bij aanplanten geboortebos

Protest boeren bij aanplanten geboortebos

LANGEMARK – Zaterdagmorgen voerden boeren van Langemark actie bij de aanplanting van een geboortebos gelegen op de hoek Klerkenstraat – Hooyaardstraat in Langemark, waar ongeveer 400 kinderen met hun ouders en/of grootouders, een geboorteboompje kwamen planten.

Volgens de boeren is een deel van de grond, waar de aanplanting plaatsvond, landbouwgrond. Het gemeentebestuur kocht de 2 hectare grond van een particulier, die het als natuurgebiedje onderhield, op uitsluitende voorwaarde, dat ze het hoekje, dat helemaal niet geschikt is om op te boeren, ook als natuurgebiedje verder zouden in stand houden en ontwikkelen.

Het stukje landbouwgrond is gelegen naast een beek en het stukje landbouwgrond, komt wel eens onder water te staan, waardoor het erg verzadigd is en bewerken en oogsten niet ideaal zijn.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving