BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Sporza negeert de banner van Vincent Salembier tijdens live uitzending KBK

Sporza

KUURNE – Vincent Salembier is teleurgesteld na de vele uren werk die hij heeft gestoken in zowel zijn banner als het bijbehorende decor langs het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne in Sint-Denijs. Ondanks dat Vincent de precieze locatie van zijn opstelling had doorgegeven aan Sporza, bleek de regisseur tijdens de live uitzending geen aandacht te hebben voor het geleverde werk van Vincent.

“Alle moeite voor niets,” zucht een teleurgestelde Vincent Salembier. “Zondagmorgen was ik zowat vier uur bezig om de opstelling tijdig klaar te krijgen. Iets meer dan 45 figuranten kwamen opdagen om mijn opstelling compleet te maken in de Zandbeekstraat in Sint-Denijs, maar er werd niet veel van getoond op televisie. De Sporza-helikopter vloog nog nooit zo snel voorbij, alsof mijn ludiek decor niet in beeld mocht komen! Ik voel me geboycot, gezien ik Sporza tijdig op de hoogte had gebracht van wat er te zien zou zijn op de afgesproken plek. Ik kreeg zelfs medewerking van zowel de gemeente Kuurne als Zwevegem om mijn decor af te maken. Mijn besluit staat vast! Dit was de laatste keer dat ik zoveel moeite investeerde om een banner en decor te maken. Voortaan komen mijn gezin, familie en vrienden op de eerste plaats, want ik geef toe, de laatste maanden heb ik hen sterk verwaarloosd door met dit project bezig te zijn.”

Zwevegems burgemeester Marc Doutreluingne kon het ludieke decor van Vincent wel waarderen, aangezien hij persoonlijk Vincent kwam feliciteren met zijn creatie. Zondagavond stond ook te lezen op de Facebookpagina van burgemeester Doutreluingne: ‘Kuurne houdt niet van Kortrijk maar wel van Sint-Denijs.’

Degene die wel een topdag beleefde en het naar zijn zin had afgelopen zondag was de aanwezige ezel, die was aangevoerd uit Hulste om het decor volledig te maken en Kuurne moest symboliseren. De verwennerijen in de vorm van appels en wortelen zorgden ervoor dat de ezel ’s avonds zelfs geen zin meer had om huiswaarts te keren. Enkele personen moesten eraan te pas komen om de ezel, die voluit inzette op zijn koppigheid, in zijn aanhangwagen te krijgen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving