BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Triënnale Brugge: eerste spadesteek voor the tower of balance

Triënnale Brugge: eerste spadesteek voor the tower of balance

BRUGGE – Nog 53 dagen tot Triënnale Brugge 2024 – Spaces of Possibility. De komende weken hertekent Triënnale Brugge 2024, Brugge tijdelijk van uitzicht. De twaalf monumentale kunst- en architectuurinstallaties verrijzen binnenkort in de stad en in Zeebrugge.

De werken voor Bangkok Project Studio starten met een eerste spadesteek aan de Hoefijzerlaan, tegenover het Koning Albert I-park. De architect, Boonserm Premthada, bekend van zijn eerdere werken, leidt het project.

Het project omvat een hedendaagse klokkentoren, the tower of balance, genaamd en geïnspireerd door het 13e-eeuwse Brugse Belfort. De toren van 18 meter hoog met drie houten platformen zal verschillende perspectieven van Brugge tonen en het geluid van de stad vastleggen.

The tower of balance symboliseert harmonie tussen mens en dier en integratie van sociaal, cultureel en economisch leven. Het wordt een ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is.

De installaties van Bangkok Project Studio en andere kunstwerken zullen vanaf 13 april te bezichtigen zijn in Brugge en Zeebrugge. Bezoekers die de voorkeur geven aan een kijkje binnenin kunnen de Sint-Godelieveabdij bezoeken via de historische tuinpoort.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws