BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Vincent Salembier wil tijdens live uitzending KBK op Sporza opnieuw Kuurne in de picture plaatsen

Kuurne-Brussel-Kuurne

KUURNE – Vincent Salembier (52) is momenteel druk bezig met de laatste voorbereidingen voor zijn banner, die hij hoopt te zien tijdens de live uitzending van Kuurne-Brussel-Kuurne op Sporza aanstaande zondag.  Vincent is echter niet aan zijn proefstuk toe gezien hij ook al in 2021 en 2023 de aandacht wist te trekken van de regie van Sporza.  Deze keer heeft Vincent echter grotere plannen, maar hij blijft er echter heel mysterieus over en nodigt iedereen uit om tijdens de uitzending te kijken.

Vincent Salembier is gepassioneerd door helikopters en wielrennen. Een paar jaar geleden kreeg hij het idee om een grote banner te maken en deze uit te rollen langs het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne, op een brug over de E17 in Kortrijk. Sporza merkte de banner op en bracht deze maar liefst 50 seconden in beeld. Vincent was zo enthousiast over deze ervaring dat hij besloot hetzelfde te doen bij de volgende editie. Ook toen pikte de regie van Sporza zijn banner opnieuw op.  Dit jaar heeft Vincent grootsere plannen, maar houdt er liever de details van geheim. 

Banner wereldwijd te zien

“Het was fantastisch om tot tweemaal toe mijn banner zo lang op TV te zien”, opent Vincent, “Vooral de eerste reactie die op dat moment gegeven wordt door de diverse TV commentatoren wereldwijd vind ik interessant, wetende dat op dat moment zo’n zeven miljoen kijkers aan hun buis gekluisterd zitten om de wedstrijd te volgen.  Elk jaar opnieuw probeer ik dan ook zoveel mogelijk van die beelden waarop mijn banner te zien is en waarbij telkens commentaar klinkt van een andere TV commentator te verzamelen.  Om zoveel mogelijk kijkers van mijn boodschap te laten genieten breng ik ze dan ook speciaal in het Engels.”  Vincent die zelf als magazijnier tewerk gesteld is bij The Brew Society te Heule begon reeds in de maand september te denken over wat hij komende zondag zou kunnen brengen op zijn banner. 

Plannen gewijzigd

Ondanks hij al snel op een ideetje broedde, gooide hij dit begin november volledig over de boeg toen bekend raakte dat zowel de ploegenvoorstelling als start van de wedstrijd vanaf 2024 verhuisden richting Kortrijk. “Zowel in 2021 als 2023 pakte ik uit met een gewone banner van om en bij 15 meter lang”, gaat Vincent verder, “Ditmaal wordt de banner 20 meter lang en komt daarbij ook nog een gans decor te staan.  Veel kan ik er echter nog niet over kwijt, maar uiteraard kon ik niet naast de verhuis van zowel de ploegenvoorstelling als start richting de guldensporenstad Kortrijk.   Op een ludieke manier wil ik deze verhuis aankaarten in mijn opstelling.  We laten zelfs zondag een echte ezel aanrukken om in ons decor te verwerken.  In tegenstelling tot voorgaande keren zal de banner ook niet op het grondgebied Kortrijk ontrold worden, maar wel in Sint – Denijs.  

Proefopstelling

Om zeker te zijn of alles wel zou lukken werd afgelopen zaterdag al eens op de plek die ik voor ogen had een proefopstelling gedaan van de banner en het decor die ik erbij wil plaatsen.   Helaas raakte de banner daardoor beschadigd waardoor ik al gans de week tegen de klok aan het werken ben om alles tijdig klaar te krijgen.   Ondertussen bracht ik ook reeds Sporza op de hoogte van mijn plannen en de plaats waar alles zal opgesteld staan.  Een officiële goedkeuring van hun kant uit mocht ik echter tot op heden nog niet ontvangen. Ondanks het uitblijven van dat ene mailtje waarin hun goedkeuring staat blijf ik  optimistisch, gezien ook mijn vorige banners mooi in beeld werden gebracht.” 

Familiegebeuren

In totaal investeerde Vincent reeds 60 uren in het vervaardigen van zijn banner, zonder daarbij de uren te rekenen die hij spendeerde om de overige decorstukken te vervaardigen die erbij horen.  Gelukkig kan hij eveneens rekenen op de medewerking van zijn dochter om zijn project te vervolledigen.  Met zijn project wil Vincent een hommage brengen aan zijn overleden vader Gilbert, zijn pas overleden oom Marc Vandevijvere en wijlen Kuurns wielrenner Frederiek Nolf.   Of Vincent er ook dit jaar opnieuw zal in slagen om de regie van Sporza te overtuigen om zijn banner met bijhorende decor in beeld te brengen komen we zondag aanstaande te weten tijdens de live uitzending van Kuurne – Brussel – Kuurne.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving