BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Media, Nieuws, Samenleving, Video Reportage

Wordt Grieko Verschelde de laureaat van ‘Het onbekende’ op VTM door zijn mede avonturiers te slim af te zijn?

Grieko Verschelde - VTM - Het onbekende

VILVOORDE/KUURNE – Vanaf maandag 26 februari zal het nieuwe psychologische- en avontuurlijke realityprogramma ‘Het Onbekende’ worden uitgezonden op VTM. In dit programma wordt een groep avonturiers uit hun vertrouwde omgeving gehaald en meegenomen naar een voor hen onbekende bestemming. Een van de deelnemers die de uitdaging in het onbekende aanging, is de voormalige militair Grieko Verschelde (47) uit Kuurne, die tijdens zijn deelname een onvergetelijke ervaring heeft opgedaan.

Of het nu gaat om bekendheid of onbekendheid, het nemen van risico’s of spelen op veilig, het bewandelen van vertrouwde paden of kiezen voor uitdaging, spanning en avontuur, in het nieuwe psychologische en avontuurlijke realityprogramma ‘Het Onbekende’, gemaakt door de bedenkers van ‘De Verraders’, neemt Axel Daeseleire  een groep kandidaten mee naar een onbekende bestemming. Een van deze kandidaten die streeft naar de overwinning is de gedreven ex-militair Grieko Verschelde, momenteel werkzaam als docent en trainer in onderwerpen als veiligheid, agressie, EHBO en brandbestrijding.

Plechtige communie van mijn dochter gemist

Grieko deelt zijn ervaring en legt uit hoe het idee voor zijn deelname ontstond. “Na het zien van de trailer vorig jaar op tv, die potentiële deelnemers aanspoorde om deel te nemen, nam ik het initiatief om een video van mezelf op te nemen en deze naar de programmamakers te sturen.”, opent Grieko die elke morgen om 5.30 uur opstaat om de dag te starten met een wandeling en ook een ijsbad niet schuwt, “Na enkele vragen te hebben gekregen van de programmamakers en het feit dat het programma zou worden opgenomen tijdens de periode dat de plechtige communie van mijn dochter plaats zou vinden, nam ik de uitdaging aan nadat ik eerst mijn plan had voorgelegd aan mijn vrouw en dochter. Gelukkig kon in thuis op veel steun rekenen en zag zowel mijn echtgenote als mijn dochter geen enkel bezwaar in mijn deelname aan het programma.  Even later werd ik echter verrast door de programmamakers toen ik op een dag les stond te geven in Kortrijk en plotseling werd weggeplukt uit het leslokaal. Vrijwel meteen kreeg ik daarop de keuze tussen het bekende of het onbekende.  Lang hoefde ik echter niet te denken en opteerde voor het onbekende, waarna ik een lege rugzak kreeg toegestopt en naar huis werd gebracht om deze snel met enkel het noodzakelijke te vullen. Op dat moment wist ik echter nog niet waar de reis naartoe zou gaan.”

Foto VTM/DPG Media

Het onbekende

Vervolgens werd Grieko In een busje overgebracht naar het vliegveld van Charleroi, om vandaar per vliegtuig naar Bulgarije te vliegen. Gedurende het ganse spel was hij daarbij afgesloten van de buitenwereld omdat hij meteen zijn mobiele telefoon moest afgeven.  “Ik zou het concept van het programma omschrijven als mentaal, fysiek en psychologisch zeer uitdagend.”, weet Grieko, “Het programma is vergelijkbaar met een mix van ‘De Mol’, ‘De Verraders’ en Expeditie Robinson, waarbij je constant een beroep doet op je psychologische en avontuurlijke vaardigheden.  Gedurende gans het spel ben ik echter altijd mezelf gebleven, maar met het besef in het achterhoofd dat het om een spel ging. Ondanks de zware aspecten van het programma, voelde ik me goed in de groep.  Ook mijn leiding gevende capaciteiten kwamen tijdens het spel goed van pas, even als mijn humoristische kant.

Sterke band met Bram

Grieko vergelijkt zijn deelname aan ‘Het Onbekende’ met een buitenlandse missie als voormalig militair, waar je ook niet weet wat je ter plaatse te wachten staat. “Tijdens het spel had ik meteen een sterke band met medekandidaat Bram uit Veurne, een wijkagent, die ik beschouwde als een soort broer. Ook na het programma hebben we trouwens nog steeds regelmatig contact.”

Hoe kwam ik aan de naam Grieko?

Grieko, groeide op in Hulste en genoot tijdens zijn tienerjaren een opleiding in de metaalbewerking. Tijdens ‘Het Onbekende’ kon hij echter terugvallen op zijn ervaring die hij 27 jaar lang kon opdoen als militair. “Ongetwijfeld zullen velen zich afvragen waar de naam Grieko vandaan komt”, lacht grieko die reeds 12 jaar woonachtig is in Kuurne, “De beste vriend van mijn vader had ook deze naam.  Toen hij overleed, besloten mijn ouders als eerbetoon om hun zoon Grieko te noemen.  Zelf ben ik graag woonachtig in Kuurne.  Ik kwam er vroeger als kleine jongen veel gezien de pepe van mijn vaders er woonachtig was.”  Naast zijn werk is Grieko ook een fanatieke sporter, van vechtsport tot fitness en hiking, en geeft hij Krav Maga-training. 

Voor degenen die Grieko willen volgen in ‘Het Onbekende’, is de uitzending vanaf maandag 26 februari elke maandag om 20.40 uur te zien op VTM. Het programma is ook al beschikbaar op Streamz voor degenen die het nu al willen bekijken. Mensen die voor deze laatste mogelijkheid opteerden en het programma al zagen, hebben alvast al veel lof geuit over Grieko’s deelname aan het programma.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Media, Nieuws, Samenleving, Video Reportage