BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Beleef de bloesemroutes vanaf 12 april

Beleef de bloesemroutes vanaf 12 april

DENTERGEM – Ontdek van 12 april tot en met 12 mei 2024 de mooiste bloesems in Dentergem. Wandel tussen de betoverende boomgaarden en fiets langs de lange rijen boompalen met ontluikende appel- of perenbloesems.

Voor wandelliefhebbers zijn er 3 prachtige wandelingen uitgestippeld. Je kan een tocht maken van 6 kilometer die start aan het bezoekerscentrum van de Baliekouter in Wakken (Ommegangstraat 11). Ben je naar meer uitdaging op zoek, dan kan je een tocht maken van 15 kilometer, die begint aan Sporthal Den Bul in Markegem (Brouwerijstraat 21). Voor een tocht van 12 kilometer trek je naar het Jeugd- en ontmoetingscentrum (JOC) in Dentergem (Wontergemstraat 7).

Met kleine kinderen

Door het natte weer van de voorbije weken zijn de routes helaas niet te bewandelen met een buggy. Met een draagzak of een fietskinderzitje kunnen ook de kleinsten genieten van de bloesempracht.

Voor de dagtrappers

Dit jaar zijn er 3 fietstochten. De afstanden bedragen 20, 40 of 60 kilometer. Hiervoor vertrek je met je stalen ros aan het Leieheem in Oeselgem (Rosalie ’t Feltplein).

Unieke routes dankzij fruittelers

Dat je in alle bloesempracht kan wandelen en fietsen, is te danken aan Wolfcarius Fruit (Gottem-Markegem), O’bio (Wielsbeke) en WFT Wolfcarius (Wakken). De fruittelers zijn zo vriendelijk alle sportievelingen in hun boomgaarden en op hun velden te laten passeren.

Laat je verrassen door de lokale ondernemers en activiteiten

Ga ontbijten op voorhand met als extraatje een blozend appeltje, ontdek de streek vanuit een packraft op de Mandel, praat na in een pop-upcafé, hang de zonneklopper uit op een zomerterras, geniet van koffie met gebak op een echte Leiespot of krijg een rondleiding in de Goethalsmolen. Een overzicht van 32 lokale zaken met hun openingsuren, contactgegevens en troeven of extra beleving kan je bekijken op www.dentergem.be/bloesemroutes.

Plannetjes en gpx-bestanden beschikbaar

De routeplannetjes vind je vanaf vrijdag 12 april op www.dentergem.be/bloesemroutes. Vergeten die te printen? Geen nood, de plannetjes zullen ook beschikbaar zijn aan de startlocaties. Werk je liever met je gps of mobiele telefoon? Download de gpx-bestanden op de website of bekijk de route op RouteYou.

Deelnemen aan de Bloesemroutes is gratis en je hoeft je niet in te schrijven. Laat ook je vrienden, collega’s en familie kennismaken met de fruitigste gemeente van West-Vlaanderen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws