BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Bestuurder kritiek en passagier zwaargewond na hevige botsing tegen boom

Bestuurder kritiek en passagier zwaargewond na hevige botsing tegen boom

WIJTSCHATE – Zondagnamiddag reed een jonge Franse bestuurder met zijn Volkswagen Golf in de Rijselstraat richting Komen te Wijtschate, tussen de Rozebeekstraat en het kruispunt met de Houthemstraat. In een lichte bocht naar rechts eindigde de tocht daar, naast de weg tegen een boom.

De klap was zo hevig dat brokstukken, over de hele breedte van het wegdek verspreid lagen en het motorblok, aan de overkant van de weg in een veld werd gekatapulteerd. De wagen zelf kwam – ook aan de overkant van de weg – met zijn neus in de gracht tot stilstand.

MUG

De bestuurder werd eerst ter plaatse door een MUG-arts gestabiliseerd en daarna – onder politiebegeleiding – overgebracht naar het AZ Delta in Roeselare. De passagier werd zwaar gewond overgebracht naar het Jan Yperman Ziekenhuis.

Afgesloten

Een deel van de Rijselstraat bleef tot na de takel, opruimings, -en reinigingswerkzaamheden door Brandweer Westhoek afgesloten voor het verkeer.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Ongevallen