BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Gezocht: organisator voor EK voetbal op groot scherm Sint-Pietersplein

Gezocht: organisator voor EK voetbal op groot scherm Sint-Pietersplein

GENT – Stad Gent zoekt een organisator, die de wedstrijden van de Rode Duivelstijdens het Europees kampioenschap voetbalop groot scherm uitzendt op het Sint-Pietersplein. De vertoningen zijn gratis toegankelijk voor het grote publiek. 

Het EK voetbal vindt plaats van 14 juni tot en met 14 juli in Duitsland. Om de Gentenaars de kans te geven, het EK in een echte voetbalsfeer te beleven, zoekt men een organisator, die de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm uitzendt op het Sint-Pietersplein.

Alle wedstrijden met de Rode Duivels worden uitgezonden. Daarnaast worden ook de twee halve finales en de grote finale sowieso vertoond. De vertoningen zijn gratis toegankelijk voor het grote publiek, starten ten vroegste twee uur voor het begin van elke wedstrijd en sluiten twee uur na het einde. Kandidaten kunnen hun voorstel indienen tot en met 4 april om 12 uur via e-mail op feestenenambulantehandel@stad.gent.

Meldingsplicht

Organisatoren en uitbaters zijn meer dan welkom om wedstrijden uit te zenden in een café, zaal of private buitenruimte. Wie 100 bezoekers of meer verwacht, moet dat wel melden aan de Stad. Om de veiligheid te garanderen, mag de uitzending ook niet zichtbaar zijn vanop het openbaar domein of het terras. Meer informatie over de meldingsplicht voor vertoningen met meer dan 100 bezoekers en over de aparte aanvragen is binnenkort beschikbaar op de stadswebsite.

Openbaar domein

EK-wedstrijden uitzenden op het openbaar domein is niet toegelaten, het Sint-Pietersplein is een uitzondering. Wie tijdens het EK een evenement op het openbaar domein organiseert, dat niet specifiek met voetbal te maken heeft, kan wel een aparte aanvraag indienen om wedstrijden uit te zenden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws