BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Grootschalige overlastcontrole in station van Kortrijk

KORTRIJK – Op zaterdagnamiddag en -avond 23 maart, vond onder leiding van de politiezone VLAS een gerechtelijke controleactie, VLASSPOOR genaamd, plaats in het station van Kortrijk.

Politiemensen van PZ VLAS hebben samen met de federale spoorwegpolitie, inspecteurs en hoofdinspecteurs in opleiding aan de West-Vlaamse Politieschool (WPS) en met de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) controles uitgevoerd van de aankomende reizigers in het station van Kortrijk. Er werd specifiek gecontroleerd op drugsbezit en -handel, verboden wapendracht, geseinde personen, personen zonder geldige identiteits- of verblijfsdocumenten en fiets- en e-stepdiefstal. In totaal namen meer dan 40 politiemensen deel aan deze actie. Ook de drughond en het droneteam van de PZ VLAS werden ingezet.

Tijdens de actie werden ruim 800 personen gecontroleerd. Daarvan ondergingen 71 personen een grondige screening, dit nadat ze werden aangeduid door de drughond of omdat ze zich verdacht gedroegen. 18 personen hadden drugs op zak en er werd 1 verboden wapen aangetroffen. Overtreders kregen hiervoor ter plaatse een geldboete opgelegd ook bleken daarvan 6 personen illegaal in het land te verblijven en 1 geseind persoon inzake intrafamiliaal geweld werd aangetroffen.

“Deze grootschalige actie verliep vlot en zonder incidenten. Voor de aspirant-inspecteurs en -hoofdinspecteurs aan de WPS was dit een heel nuttige oefening, waarbij zij hun theoretische basis in de praktijk konden omzetten. Zij konden daarvoor rekenen op de bijstand en kennis van hun ervaren PZ Vlas collega’s.” vertelt Thomas Detavernier van de Politiezone VLAS.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws