BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Kuurne toont haar waardering voor de inzet van haar vrijwilligers met een smakelijk gebaar

Week van de Vrijwilliger

KUURNE – Ongeveer 450 vrijwilligers zetten zich enthousiast in om de gemeentelijke diensten te ondersteunen en dragen zo bij aan een uitgebreide dienstverlening. Zonder hen zou de aangeboden dienstverlening heel wat beperkter zijn. Ze maken van Kuurne een aangename gemeente en helpen zo het leven van andere inwoners te verbeteren.

Ter gelegenheid van de ‘Week van de Vrijwilliger’ worden de vrijwilligers extra in het zonnetje gezet. Elk van hen ontvangt een bedankingskaartje met de opbeurende slogan ‘Ge zijt een pateetje’. Dit kaartje bevat tevens een bon die ingewisseld kan worden voor een heerlijk gebakje bij lokale bakkers, waaronder Filip en Liraz, Markey, Tompoes, Sint-Pieter, en Aster.

“Naast de gemeentelijke vrijwilligers zijn er in Kuurne nog talloze anderen die belangeloos hun vrije tijd opofferen.”, benadrukt Schepen Bram Deloof, “Ze organiseren evenementen, dragen zorg voor de natuur, bevorderen ontmoetingen en waarborgen veiligheid. Als gemeente beseffen we dat dit vrijwilligerswerk allesbehalve vanzelfsprekend is. Gedurende de ‘Week van de Vrijwilliger’ van 2 tot en met 10 maart willen we onze oprechte dankbaarheid tonen voor al dit vrijwillige engagement. Vrijwilligers, we kennen ze, we hebben ze nodig, we houden van ze. Vandaag bedanken we vanuit de gemeente de vrijwilligers die specifieke taken uitvoeren voor onze gemeente: kinderen veilig naar school begeleiden, huiswerkbegeleiding, wijkwerk, … en zo veel meer. We bedanken hen graag met een lekker ‘pateetje’ van een lokale bakker. Uiteraard zijn er nog veel andere vrijwilligers, die geven we ook graag de waardering die zij verdienen.”  

Als je zelf geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk in Kuurne, kan de brochure ‘Vrijwilligen in Kuurne’ je de nodige informatie verschaffen. Neem ook een kijkje op www.kuurne.be/vrijwilligerswerk voor mogelijke kansen en mogelijkheden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen