BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Meer bestuurders onder invloed van drugs, dan onder invloed van alcohol tijdens grootschalige controleactie

POPERINGE / IEPER – Meer bestuurders onder invloed van drugs, dan onder invloed van alcohol tijdens grootschalige controleactie Politiezone Arro Ieper Langs de Zuidlaan in Poperinge hield Politiezoene Arro Ieper zaterdagavond een grote verkeersactie. Ondanks de hevige regen werden een 30-tal politiepersoneelsleden om voertuigen en bestuurders te controleren.

“Opvallend was dat er meer positieve drugstesten waren dan alcoholtesten”, aldus Glenn Verdru, woordvoerder Politiezone Arro Ieper. “Er werden vier PV’s opgesteld voor positieve drugstesten, met onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.”

Drugshond
De Politiezone zette ook een drugshond in tijdens de verkeersactie. “Eén persoon was in het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis. Daarnaast werd er ook nog een vrij verkrijgbaar wapen aangetroffen en één voertuig die geseind stond.” Deze dossiers worden aan het parket overgemaakt. Het geseinde voertuig is in beslag genomen.

“Naast de positieve drugstesten waren er ook nog bij drie bestuurders die een PV opgesteld wegens een positieve alcoholtest, van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Verder was er ook nog een onmiddellijke inning voor inschrijving, kinderbeveiligingssysteem, gordel, alcohol. Tenslotte werden ook nog enkele PV’s van waarschuwing opgesteld voor verzekering, keuring, rijbewijs, inschrijving en defect licht.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws